Demokrasi Meydanı'nda toplanan grup, Çark Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde yürüyerek Aziz Duran Parkı'na geçti. Burada düzenlenen basın açıklamasında, konvoyun amacı ve yol haritasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Konvoy organizasyonunda yer alan İsmail Tiryaki, aktivistlerin üç gün boyunca Sakarya'da misafir edileceğini belirterek, konvoyun pazartesi günü kentten uğurlanacağını ifade etti. Tiryaki, vatandaşları aktivistlerle bir araya gelmeye ve onların hikâyelerini dinlemeye davet etti.
Filistin Kara Konvoyu Sözcüsü Hüseyin Durmaz ise açıklamasında, konvoyun üç temel hedef doğrultusunda yoluna devam ettiğini söyledi. Durmaz, Batı Şeria'daki mevcut durumun daha da kötüleşmesini önlemeyi, Gazze'de yaşanan insani krizin yeniden uluslararası kamuoyunun gündemine taşınmasını sağlamayı ve güzergâh boyunca farklı şehirlerde vatandaşlarla buluşarak Filistin'e destek konusunda yeni fikirler geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Uluslararası Filistin Kara Konvoyu'nun Sakarya programının ardından Türkiye'deki diğer duraklarına doğru yolculuğunu sürdürmesi bekleniyor.