ABD'deki üniversitelerde başlayan Filistin'e destek gösterileri Avrupa'da artarak devam ediyor

İngiltere, İspanya, Almanya ve Fransa gibi birçok Avrupa ülkesinden öğrenciler, ABD'de başlayan Filistin'e destek gösterilerine katılarak Gazze ile dayanışmalarını gösteriyor.

GÜNCEL - 06-05-2024 14:51

ABD'nin Columbia Üniversitesinde nisan ortalarında başlayan ve dünyanın dört bir yanına yayılan protestolarda öğrenciler, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını kınarken, okul yönetimlerinden Filistin halkına yönelik soykırım girişimini desteklememelerini talep ediyor.

ABD'deki üniversitelerin birçoğunda, yönetimlerin talebi üzerine polisin müdahale ettiği protestolarda yaklaşık 2 bin 500 kişi gözaltına alındı. Hafta sonu Charlottesville kentindeki Virginia Üniversitesinde 25 ve Chicago Sanat Enstitüsünde 68 Filistin destekçisi gözaltına alındı.

Öğrencilerden açlık grevi

Üniversitelerde polisin sert müdahaleleri ve gözaltılar devam ederken, New Jersey'deki Princeton Üniversitesinden 17 öğrenci açlık grevine başladığını duyurdu.

Öğrenciler, yönetimin "soykırıma destek sağlayabilecek" İsrail'le bağlantılı şirketlerle çalışmamasını, protestolara katılan öğrencilerin herhangi bir disiplin cezasına çarptırılmaması ve ceza alanlar için de af çıkarılması yönünde güvence istiyor.

 
Günün Diğer Haberleri