Akyazılılar Enderun usulü teravih namazı kıldı

Önceki akşam teravih namazı kılmak için Gazi Süleyman Paşa camiine giden Akyazılılar, her dört rekatı Türk Musikisinin farklı makamlarında kılınan ve bu makamların ilahilerle süslendiği, müezzinlerin ise makamlar arasında geçişi salavat eşliğinde yaptığı bir Osmanlı mektebi geleneği olan enderun teravih namazı kıldı.

GÜNCEL - 01-04-2024 13:43

Önceki akşam teravih namazı kılmak için Gazi Süleyman Paşa camiine giden Akyazılılar, her dört rekatı Türk Musikisinin farklı makamlarında kılınan ve bu makamların ilahilerle süslendiği, müezzinlerin ise makamlar arasında geçişi salavat eşliğinde yaptığı bir Osmanlı mektebi geleneği olan enderun teravih namazı kıldı. 

Misafir din görevlilerinde katıldığı kılınan namazda okunan ayetlerin titizlikle seçildiği, her rekatın ayrı bir manevi anlam taşıdığı, cami cemaatinin duygusal anlar yaşadığı bu güzel gecede usulü teravih namazı İstanbul Çamlıca Cami İmam Hatibi Mahmut Duman tarafından kıldırıldı. 

Taksim Cami Müezzini Cengiz Bayraktar ve Çamlıca Cami Müezzini Enes Özsoy tarafından okunan çifte ezan merkezi sistemde okunduğu için bütün Akyazılılara adeta duygu seli yaşattı. Teravih namazını Gazi Süleyman paşa camiinde kılan Akyazılılar, ezan sonrası yine misafir din görevlilerin cami içinde okudukları ilahilerle duygularını zirveye taşıdı.    

Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki’de Gazi Süleyman Paşa camiinde kılınan Enderun usulü teravih namazındaydı. Namaz sonrası hem misafir din görevlilerini, hem de organizasyonu gerçekleştiren İlçe Müftüsü Kamil Özcan Demir’i tebrik etti.

Günün Diğer Haberleri