Dernek Başkanı Mustafa Çolak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Yazıcı, gazilerin ve şehit ailelerinin taşıdığı manevi değere dikkat çekti.
Ziyarette gazilerin, vatanın bağımsızlığı ve milletin geleceği uğruna ortaya koyduğu fedakârlıkların unutulmaması gerektiğini belirten Yazıcı, gazilere gösterilecek vefanın yalnızca özel günlerle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.
Yazıcı, “Bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak bunda şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük payı vardır. Gazilerimizin fedakârlığını unutmamak, onların hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.
Dernek Başkanı Mustafa Çolak ve yönetim kuruluna misafirperverlikleri için teşekkür eden Yazıcı, gazilerin her zaman yanında olunması gerektiğini vurguladı.
“Şükran ve minnetle anıyoruz”
Gaziler Günü mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna mücadele eden gazileri de anan Yazıcı, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna mücadele etmiş ve ebediyete irtihal etmiş bütün gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize sağlık ve huzur diliyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Yazıcı, aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin fedakârlıklarının milletin hafızasında daima yaşayacağını belirtti.