Programa, BBP Genel Başkan Yardımcılarının yanı sıra Alperen Ocakları Genel Başkanı Alican Kocaman, BBP Sakarya İl Başkanı Turan Yıldırım, ilçe başkanları, Alperen Ocakları Sakarya İl Başkanı Serkan Çapa ve çok sayıda partili katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yeni hizmet binası partililerin kullanımına açıldı.
Kongrede konuşan Mustafa Destici, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çekerek, terörle mücadele başta olmak üzere ülkenin yaşadığı zorluklara değindi. Destici, “Biz bu toprakları vatan kıldık, bedel ödedik. Terörle mücadelede şehitler verdik ama asla boyun eğmedik” ifadelerini kullandı. Ayrıca BBP’nin birlik ve bütünlükten taviz vermeden yoluna devam edeceğini vurguladı.
Kongrede mevcut ilçe başkanı Eray Yıldız, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden güven tazeleyerek BBP Akyazı İlçe Başkanlığı görevine seçildi.
BBP Sakarya İl Başkanı Turan Yıldırım ise yaptığı konuşmada, Sakarya teşkilatının büyüyerek güçlendiğini belirtti. Yıldırım, “Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin liderliğinde Sakarya’da Büyük Birlik Partisi’ni daha güçlü hale getireceğiz. Hedefimiz sadece seçim kazanmak değil, milletimizin gönlünde yer etmektir,” dedi.
Etkinliklerin ardından Destici, Akyazı ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi, hatıra fotoğrafları çektirdi ve gençlerle sohbet etti. Partililer, bu buluşmanın teşkilat için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.