CHP Serdivan İstiklal Mahallesi’nde Mavi Liste Zaferi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan İstiklal Mahallesi’nde gerçekleştirilen delege seçiminde mavi liste 125 oy alarak sandıktan zaferle çıktı. Beyaz liste ise sadece 39 oyda kaldı.

SİYASET - 15-08-2025 21:43

Seçimde mavi liste, mevcut CHP Sakarya İl Sekreteri Seda Adıyaman Keleş’in desteklediği liste olarak öne çıktı. Bu sonuçla Keleş’in listesi, CHP Sakarya İl Başkan Adayı Ergün Özkan’ın desteklediği beyaz listeye karşı büyük bir üstünlük sağladı.

 

Seçim sonuçları, CHP Sakarya İl Başkan Adayı Ergün Özkan için de ilk ciddi sınav olarak değerlendirildi. Özkan’ın destek verdiği beyaz listenin ağır bir yenilgi alması, parti kulislerinde “ilk seçimde fiyasko” yorumlarına yol açtı.

 

Parti tabanında büyük ilgiyle takip edilen mahalle seçimleri, yaklaşan il kongresi öncesi dengelerin nasıl şekilleneceğine dair önemli ipuçları verdi. Özkan’ın bundan sonraki süreçte nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.

 

Günün Diğer Haberleri