Esnafın Hakkını Savundu, Hedef Tahtasına Oturtuldu

Kaynarca’da vergisini ödeyen bir manav esnafının şikâyeti üzerine yaşanan seyyar satıcı tartışması, Kaynarca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Ay’ın eleştirilmesine neden oldu. Oda yönetimi ise ruhsat ve denetim yetkisinin belediyeye ait olduğunu belirterek, yöneltilen suçlamalara tepki gösterdi.

GÜNCEL - 05-08-2026 14:47

Kaynarca’da faaliyet gösteren bir manav esnafının iş yerinin karşısına seyyar tezgâh açılması üzerine başlayan süreçte, esnaf durumu Kaynarca Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bildirdi. Oda Başkanı Ömer Ay da kendisine iletilen şikâyeti yetkili kurum olan Kaynarca Belediyesi’ne aktardı.

Belediye zabıta ekiplerinin yaptığı denetim sonucunda seyyar tezgâh kaldırılırken, olayın ardından sosyal medya ve bazı platformlarda Ömer Ay’a yönelik “Gücü garibana yetti” şeklinde eleştiriler yapıldı.

“MÜDAHALE YETKİMİZ YOK”

Kaynarca Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından yapılan açıklamada, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının belediyeler tarafından verildiği hatırlatıldı.

Oda yönetimi, herhangi bir işletmeye ruhsat verme, ruhsatı engelleme ya da iptal ettirme gibi bir yetkilerinin bulunmadığını belirterek, alınan kararların ilgili kurumlar tarafından uygulandığını ifade etti.

Açıklamada, Ömer Ay’ın yalnızca esnafın kendisine ilettiği talebi yetkili mercilere taşıdığı, zabıta işlemlerinin ise belediye ekiplerince gerçekleştirildiği vurgulandı.

“ESNAFIN HAKKINI KORUMAK GÖREVİMİZ”

Ömer Ay, alınan kararların herhangi bir kişiyi hedef almadığını belirterek, amaçlarının kayıtlı esnafı, köylü üreticiyi ve vatandaşların sağlığını korumak olduğunu söyledi.

Kaynarca’da oluşturulan komisyon tarafından yöresel ürün satışlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını belirten Ay, köylü pazarının resmi satış alanı olarak belirlendiğini ifade etti.

Ay, araçların arkasında sucuk ve benzeri yöresel ürünlerin hijyen kurallarına uygun olmayan koşullarda satıldığı yönündeki şikâyetlerin de değerlendirildiğini belirterek, denetimsiz satışların halk sağlığı açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekti.

“İDDİALAR BELGEYE DAYANMIYOR”

Kaynarca Esnaf ve Sanatkârlar Odası açıklamasında, Başkan Ömer Ay ve oda hakkında ortaya atılan iddiaların somut bilgi ve belgeye dayanmadığı ifade edildi.

Oda yönetimi, esnafın talep ve sorunlarını ilgili kurumlara iletmeye devam edeceklerini belirterek, kayıtlı esnafın haklarını koruma noktasında çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Günün Diğer Haberleri