28 Temmuz'da 21 işçi yaralandı
Temmuz ayına ilişkin jandarma bültenlerinde 28 Temmuz, en fazla iş kazası yaralısının kayıtlara geçtiği gün olarak öne çıktı.
Söğütlü'deki çeşitli iş yerlerinde çalışan 18 işçi, farklı saatlerde meydana gelen iş kazalarında yaralandı. Aynı gün Akyazı'da farklı iş yerlerinde çalışan 2 işçi daha iş kazası geçirdi.
Hendek'in Kargalıhanbaba Mahallesi'ndeki bir iş yerinde çalışan A.K. de saat 13.30 sıralarında meydana gelen iş kazasında yaralandı.
Böylece 28 Temmuz'da yalnızca üç ilçede toplam 21 işçi yaralanmış oldu. Bültenlerde, söz konusu yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
Temmuzda 98 iş kazası kayıtlara geçti
Elde bulunan temmuz ayı jandarma bültenlerinin tamamının incelenmesiyle, 98 ayrı iş kazasında 98 kişinin yaralandığı görüldü.
Ay içerisinde bazı günlerde iş kazalarının yoğunluğu dikkat çekti. 6 Temmuz'da 11, 17 Temmuz'da 13, 28 Temmuz'da ise 21 işçi yaralandı.
Bu üç günde yaralanan işçi sayısı toplam 45'e ulaştı. Bu sayı, incelenen bültenlerdeki toplam yaralıların yaklaşık yüzde 46'sını oluşturdu.
6 Temmuz'da 40 dakikada 5 işçi yaralandı
Temmuzun dikkat çeken günlerinden biri de 6 Temmuz oldu.
Söğütlü'nün Soğucak Mahallesi'nde farklı iş yerlerinde çalışan 5 işçi, saat 03.00 ile 03.40 arasında meydana gelen ayrı iş kazalarında yaralandı. Gün içerisinde Erenler ve Akyazı'da meydana gelen kazalarla birlikte toplam yaralı sayısı 11'e yükseldi.
17 Temmuz'da ise Arifiye, Söğütlü ve Akyazı'da meydana gelen iş kazalarında 13 işçi yaralandı.
En ağır vaka 5 Temmuz'da
İncelenen temmuz bültenlerinde hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen tek yaralı, 5 Temmuz'da Akyazı'nın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir ahırda çalışan T.P. oldu.
T.P., saat 15.30 sıralarında elektrik akımına kapılarak yaralandı. Jandarma bülteninde işçinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Kazaların çoğu iki ilçede
İlçe bazındaki dağılımda Söğütlü 41 iş kazasıyla ilk sırada yer aldı. Akyazı'da ise 23 iş kazası kayıtlara geçti.
Böylece incelenen 98 iş kazasının 64'ü Söğütlü ve Akyazı'da meydana geldi.
Diğer kazaların dağılımı ise Arifiye'de 11, Erenler'de 8, Hendek'te 6, Pamukova'da 5, Adapazarı'nda 2, Sapanca ve Serdivan'da birer şeklinde gerçekleşti.
Rakamlar temmuz ayının tamamını kapsamıyor
Ortaya çıkan 98 iş kazası ve 98 yaralı rakamı, Sakarya'nın temmuz ayındaki tüm iş kazalarının kesin toplamı olarak değerlendirilmemeli.
Çalışma, Sakarya İl Jandarma Komutanlığının kamuoyuyla paylaştığı ve elde bulunan temmuz ayı bültenleri esas alınarak hazırlandı. Jandarma sorumluluk alanı dışında meydana gelen, başka kurumlara bildirilen veya kayıtlara yansımayan kazalar bu verilere dahil değil.
Ayrıca 20-23 Temmuz ile 29-31 Temmuz tarihlerine ait bültenlerin eldeki veri setinde bulunmaması nedeniyle, açıklanan rakamlar yalnızca incelenebilen jandarma kayıtlarına yansıyan asgari iş kazası ve yaralı sayısını ifade ediyor.