Duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar arasında Alaattin Kadayıfçıoğlu, Aleyna Kalaycıoğlu ve İzzet Yıldızhan da yer alıyor.
Müebbet hapis talebi
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında “kasten öldürme” ve “ruhsatsız silah bulundurma”, Aleyna Kalaycıoğlu hakkında ise “kasten öldürmeye azmettirme” suçlamaları yöneltilerek müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede İzzet Yıldızhan için ise “suçluyu kayırma” suçlamasıyla 6 aydan 5 yıla kadar hapis istendiği belirtildi.
Olay nasıl yaşandı?
19 Mart gecesi Ümraniye’de meydana gelen olayda, rapçi Canbay olarak bilinen Vahap Canbay’ın bulunduğu araca yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
İddialara göre olay, Canbay’ın yaklaşık 20 gün önce ayrıldığı yarışma programından tanınan Aleyna Kalaycıoğlu ile yeniden görüşme girişimi sonrası gelişen süreçte yaşandı.
Duruşma sürüyor
Mahkemede sanık savunmalarının alınması, müşteki beyanları ve dosyadaki delillerin değerlendirilmesinin devam ettiği öğrenildi.