Meme kanseri cerrahisinde genel anestezisiz ameliyat yapıldı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meme kanseri nedeniyle ameliyat edilmesi gereken bir hastaya, genel anestezi uygulanmadan bölgesel anestezi yöntemleriyle meme koruyucu cerrahi gerçekleştirildi.

SAĞLIK - 08-09-2026 14:48

Operasyonun, Sakarya’da genel anestezi kullanılmadan gerçekleştirilen meme kanseri cerrahisi açısından bir ilk olduğu belirtildi.

Bölgesel anestezi uygulandı

Operasyon öncesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinden Doç. Dr. Onur Balaban, Prof. Dr. Ali Fuat Erdem ve Asistan Dr. Yakup Uzun tarafından hastaya ultrasonografi eşliğinde bölgesel anestezi uygulandı.

Sırt ve göğüs bölgesinden yapılan üç ayrı enjeksiyonla ameliyat bölgesinin ağrı duyusu kontrol altına alındı.

Kanserli kitle çıkarıldı

Anestezi işleminin ardından Genel Cerrahi Kliniğinden Prof. Dr. Zülfü Bayhan ve Asistan Dr. Enes Malik Kocatürk tarafından hastanın memesindeki kanserli kitle, meme dokusunun mümkün olduğunca korunması hedeflenerek çıkarıldı.

Ameliyat boyunca bilinci açık tutulan hastanın ağrı kontrolü bölgesel anesteziyle sağlandı. Operasyon sonrasında hastanın belirgin bir ağrı şikayetinin bulunmadığı bildirildi.

Genel anesteziye alternatif

Gerçekleştirilen operasyonun, özellikle genel anestezi açısından risk taşıyan uygun hastalarda alternatif anestezi yöntemlerinin kullanımına yönelik önemli bir örnek oluşturduğu belirtildi.

 

Günün Diğer Haberleri