MİT ve EGM Operasyonu: MOSSAD'a Bilgi Satarak Yakalanan 7 Kişi Tutuklandı!

MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla, MOSSAD'a bilgi sattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş - 05-02-2024 18:11

Operasyonda Neler Oldu?

MİT ve EGM, MOSSAD'a bilgi sızdıran bir casus şebekesini takip altına aldı. Eş zamanlı operasyonlar düzenlenerek 9 şüpheliden 7'si yakalandı. Şüphelilerin özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a bilgi sattığı belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklama, 2'si adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, 7 şüpheliyi tutuklamaya, 2 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakmaya karar verdi.

MOSSAD'ın Hedefleri Nelerdi?

MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiği belirlendi. Hedeflere yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürütülüyordu.

Daha Önce de Operasyon Düzenlenmişti

MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, 68 kişi hakkında işlem yapılmıştı.
Günün Diğer Haberleri