Akyazı'da dayı ile yeğen arasında yaşanan miras tartışmasının ardından yapılan ihbarlar, ilçede büyük yankı uyandıran sahte diploma skandalını gün yüzüne çıkarmıştı. Başlatılan incelemelerde, sahte diploma kullandıkları tespit edilen 5 imam hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış, soruşturma sonucunda söz konusu Diyanet personelinin görevine son verilmişti.
Boş kalan kadrolar dolduruldu
İhraçların ardından din görevlisi bulunmayan camilerde ibadet hizmetlerinin aksamaması için harekete geçildi. Yetkili makamlar tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında boşalan 5 imam kadrosuna yeni görevlendirmeler yapıldı.
Yeni atamalarla birlikte camilerde din hizmetlerinin kesintisiz şekilde sürdürülmesi amaçlanırken, sahte diploma skandalına ilişkin başlatılan adli ve idari soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.