Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir çalışma yürüttü. MASAK raporlarına göre şüphelilerin toplam işlem hacminin 35 milyar 861 milyon 796 bin 103 lira olduğu tespit edildi.
Sakarya da operasyonda yer aldı
Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonda Sakarya’da da belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yasa dışı bahis gelirlerinin transferine aracılık ettiği ve suçtan elde edilen gelirleri akladığı değerlendirilen şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.
Milyonluk mal varlığına el konuldu
Soruşturma kapsamında:
190 banka ve kripto para hesabına Yaklaşık 10 milyon 750 bin TL değerinde 9 otomobil ve motosiklete 2 arsayael konulduğu öğrenildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, operasyonun detaylarının ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.