Sapanca’da etkili olan şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde zarar gören Yanık Köprüsü için yeniden yapım süreci başladı. AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar ve AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Şafak Başoğlu, bölgede incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Alternatif güzergâha asfalt
Yanık Köprüsü’nün kullanılamaz hâle gelmesinin ardından ulaşımın aksamaması için oluşturulan alternatif güzergâhta çalışmalar devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yanık Mahallesi Meşelik Caddesi’nde 2 bin 500 metrelik sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriliyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Bayraktar, vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânlarına kavuşması için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Köprü için zemin etüdü başladı
Sel felaketinde ağır hasar gören Yanık Köprüsü’nde yeniden inşa çalışmaları öncesinde Karayolları ekipleri tarafından zemin etüdü çalışmalarına başlandığı bildirildi. Bayraktar, vatandaşların güvenli ulaşımının sağlanması ve selin etkilerinin giderilmesi için çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade etti.
Bayraktar ve Başoğlu, alternatif güzergâhtaki çalışmalar nedeniyle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a ve sahada görev yapan ekiplere teşekkür etti.