Sapanca’ya İkinci Meydan Geliyor: Kaymakamlık Önü Yeni Yaşam Alanına Dönüşüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Sapanca’ya yeni bir şehircilik hamlesi daha geliyor. Kaymakamlık binası önünde hayata geçirilecek ikinci meydan projesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla ilçeye yeni bir buluşma noktası kazandıracak.

YEREL - 17-06-2026 16:45

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sapanca’da devam eden yatırımlara bir yenisinin daha eklendiğini duyurarak Kaymakamlık binası önünde yeni bir meydan düzenlemesinin hayata geçirileceğini açıkladı.

Bir süre önce yapımına başlanan yer altı otoparkı ve Sapanca Meydanı projesine ek olarak planlanan yeni düzenleme ile işlevini yitirmiş alanın yeniden tasarlanması hedefleniyor. Proje sayesinde bölgeye hem estetik hem de sosyal açıdan yeni bir yaşam alanı kazandırılacak.

Yeni meydanın; binlerce kişiye buluşma alanı sunması, ailelerin vakit geçirebileceği sosyal bir merkez haline gelmesi ve Sapanca’daki turizm hareketliliğine katkı sağlaması bekleniyor.

Aydınlatma, peyzaj düzenlemesi, kent mobilyaları ve geniş yeşil alanlarla birlikte meydanın ilçenin sosyal dokusuna yeni bir kimlik kazandıracağı ifade ediliyor.

Başkan Yusuf Alemdar, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sapanca’mız turizmin göz bebeği ve doğal cennetimiz. İlçemizde sosyal donatı alanlarını artırarak vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri alanları hizmete sunuyoruz. Sapanca Meydanı, Sapanca Park ve Sapanca Spor Salonu yatırımlarına ek olarak Kaymakamlık önüne yeni bir meydan kazandırıyoruz. Yeşil alanı, peyzajı, kent mobilyaları ve aydınlatmasıyla Sapanca’mıza yakışır bir eser olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Sapanca’daki yatırımları arasında yer altı otoparkı ve yeni meydan projesi, Sapanca Park düzenlemeleri ve yapımı süren spor salonu çalışmaları da bulunuyor. Bu projelerle ilçede hem yaşam kalitesinin hem de turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Günün Diğer Haberleri