SASKİ’den 16 ilçede kuvvetli yağış hazırlığı

Meteoroloji’nin Sakarya için yaptığı 5 günlük kuvvetli yağış uyarısının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kent genelinde hazırlıklarını tamamladı.

GÜNCEL - 01-05-2026 11:11

SASKİ ekipleri, 16 ilçede eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar kapsamında yağmursuyu hatları, ızgaralar ve menfezlerde kapsamlı kontrol ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yoğun yağış sırasında su tahliyesinin sorunsuz şekilde sağlanabilmesi amacıyla kritik noktalarda altyapı hatları detaylı şekilde incelendi.

Yağış süresince nöbetçi ekiplerin yanı sıra tüm personelin teyakkuz halinde olacağı bildirildi. Olası su birikintileri ve olumsuzluklara karşı anlık müdahale ekiplerinin belirlenen noktalarda hazır bekleyeceği ifade edildi.

Vatandaşlardan gelecek talepler için Alo 185 Çağrı Merkezi’nin de 24 saat boyunca kesintisiz hizmet vereceği açıklandı. Çağrı merkezinin saha ekipleriyle koordineli çalışarak ihbar ve bildirimleri ilgili birimlere anlık aktaracağı belirtildi.

SASKİ yetkilileri, vatandaşların taşkın ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını isteyerek, olumsuz durumlarda Alo 185 hattının aranabileceğini kaydetti.

Günün Diğer Haberleri