Zam kabul edildi; Ekmek 10 lira

Gramaj ve fiyat değişkenliğine yetişilemeyen ekmekle ilgili, fırıncıların bozuk para sıkıntısını öne sürerek yaptığı zam talebi kabul edildi. SESOB'un onayladığı tarife Karasu'da uygulanmaya başlarken, 280 gram ekmek artık 10 lira.

GÜNCEL - 13-10-2023 00:17

Ekmek fiyatının 7,5 lira olması sonrasında fırıncı esnafı yaşadığı bozuk para problemine çözüm bulmak adına 210 gramı 7, 5 lira olan ekmeği; 280 gram yaparak 10 lira olmasını istemişti. Çok ilginç gelen bu teklif ilk duyulduğunda şaşırtıcı gelmiş hatta tepki çekmişti. 

ZATEN EKSİLEN GRAMAJ ARTTIRILDI

Geçtiğimiz ay gündeme gelen ve teklif edilen bu konunun ardından Karasu Esnaf ve Sakatkarlar Odası zamlı tarifeleri dağıtmaya başladı. Yeni tarife fırıncı esnafının istediği şekilde uygulamaya konulurken 280 gram ekmek 10 lira oldu. 

BÖYLE ZAM NE DUYULDU NE GÖRÜLDÜ 

Bozuk para sıkıntısını zam yaparak çözen esnafın bu tutumu dikkat çekerken, durumu gören vatandaşlar tepkisini dile getirdi. Bir çok vatandaş ekmek gramajının zaten yıllar içinde düştüğünü hatırlattı. 

SESOB Fiyat Tespit Komisyonunun onayladığı zamlı tarifenin tüm kentte kısa sürede geçerli olması bekleniyor. 

Günün Diğer Haberleri