GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-11-2022 16:03   Güncelleme : 02-11-2022 16:03

Akşener'den 25 sene önceki 'iktidar yıkma' sözlerine açıklama: Yıktım ama...

Haber 7 - 25 yıl önce katıldığı programın reklam arasında 'Refah-Anavatan koalisyonunu ben yıktım' şeklindeki skandal sözleri ifşa olan Akşener, partisinin grup toplantısının ardından o sözlerinin sorulması üzerine gergin dakikalar yaşadı.

Akşener'den 25 sene önceki 'iktidar yıkma' sözlerine açıklama: Yıktım ama...

Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programına katılan Meral Akşener'in, İçişleri Bakanı olduğu 1997 yılındaki sözleri gündemde. 25 yıl önce Doğan medyasında katıldığı programın reklam arasında sarf ettiği ifadelerin saniye saniye kayda alındığı ve görüntülerinin uzun zaman sonra gündeme geldiği konuşmasında Akşener, "Refah-Anavatan koalisyonunu ben yıktım, kadınlarla yıktım" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmasının ardından çıkışta gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu cevapladı.

SKANDALI BÖYLE SAVUNDU

Akşener, "Refah-Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol'u yıkıyorum. Ve o arada da Refah-Yol'un İçişleri Bakanı olarak oradayım. Konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi. Böyle bir zekasızlığın ortaya konmasına hayretler içindeyim" dedi.


"İYİ Kİ VESİLE OLMUŞUM"

Açıklamasının devamında, iktidar yıkımında rol aldığını itiraf ettiği Refah Partisi'nin, daha sonra Doğru Yol Partisi ile Refah-Yol koalisyonunu kurmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akşener, şunları kaydetti:

"Gerçekten Sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol'un kurulmasını sağlamışım. İyi ki de o Refah-Yol'un kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar, Türkiye'nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine önemli katkıları olan bir iktidardı. O iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum."

KAYNAK: İHA
AdminAdmin