GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-09-2022 20:26   Güncelleme : 15-09-2022 20:26

Kılıçdaroğlu'ndan sosyal konut projesiyle ilgili ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrısı var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2 milyona yakın insanın başvuru yaptığı sosyal konut projesiyle ilgili ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu, bir de çağrıda bulunarak, "Sana inanalım istiyorsan bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver. Erdoğan garanti vermezsen, bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan sosyal konut projesiyle ilgili ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrısı var

Yüzyılın konut projesinin detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından dün ilk başvurular başladı. E- devlet ve bankalar aracılığıyla alınan sosyal konut başvurularına 2 günde 2 milyona yakın insan başvurdu.

"YAYGINLAŞMASINI CANIGÖNÜLDEN İSTİYORUM"

Başvuru koşulları ve proje detayları TOKİ'nin sitesinde açıklanırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Konut meselesi gündemde. Defalarca ısıtılıp ısıtılıp insanımızın önüne konmuş bir proje. Yıllardır aynı hikaye. Erdoğan, biliyorum seçim öncesi para toplamak için yapıyorsun bunu. Ben sosyal devletin savunucusu olarak sosyal konutların yaygınlaşmasını canıgönülden istiyorum." ifadelerini kullandı.

"HAZİNEDEN GELİR GÜVENCESİ VER"

CHP lideri açıklamalarına şöyle devam etti: "Sana inanalım istiyorsan, bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver. Beşli çeteleri semirttin, asıl fakir fukaranın konutu için garanti ver. Vermezsen, sen de biliyorsun ki bu proje bitmeyecek. Gerçi alışkınsın sen boş toprağa yalandan beton harcı dökmeye…

Kılıçdaroğlu'ndan sosyal konut projesiyle ilgili ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrısı var

"BU GARANTİLERİN ARKASINDA DURACAĞIZ"

Ben de buradan taahhüt ediyorum, biz iktidara geldiğimizde bu garantilerin arkasında duracağız. Erdoğan garanti vermezsen, bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir. Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!"

Kemal Kılıçdaroğlu Sosyal Konut Twitter Politika Ekonomi Güncel Haberler

AdminAdmin