YEREL
Giriş Tarihi : 10-09-2023 18:07

Sakarya'nın yeni lastik fabrikasında üretim başlıyor

Sakarya 1.OSB’ye ABD’li firma Qualchem Polymer tarafından kurulmak istenen lastik fabrikası için ÇED onayı çıktı. 250 kişinin istihdam edileceği ünlü firma diğer bürokratik işlemlerin ve tesis kurulumun ardından üretime başlayacak.

Sakarya'nın yeni lastik fabrikasında üretim başlıyor

ÇED OLUMLU RAPORU
ABD kökenli Qualchem Polymer firmasının Sakarya 1.Organize Sanayi Bölgesinde kurmak istediği lastik üretimi, lastik kaplama ve kauçuk levha üretim fabrika için ÇED raporu onaylandı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü firma tarafından yapılan başvuru sonrasında çevresel etki değerlendirme raporuna olur verdi. 

30 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE
446 milyon liralık yatırımın proje kapsamında 36 dönümlük arazide kurulu olan fabrika binasında 3 vardiyalı üretim olacak. Fabrikada 250 kişinin istihdam edilmesi beklenirken proje kapsamında doğal ve sentetik kauçuk, yardımcı ham maddeler kullanılarak kauçuklu karışım hazırlanacak ve kauçuklu karışımdan vulkanizasyon yoluyla kauçuk levha elde edilecek. Ayrıca planlanan faaliyet kapsamında ömrünü tamamlamış lastiklerin üzerine kauçuk malzeme kaplama faaliyetinde bulunulacak. 

 SÜREÇ DEVAM EDİYOR
ÇED sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tesiste makine kurulumları ve deneme üretimine başlanarak Çevre İzin&Lisans kapsamında geçici faaliyet belgesi alınması için çalışmalara başlanacak. Faaliyet kapsamında OSB Müdürlüğü ile SASKİ arasında yapılan protokole istinaden, SASKİ’den atıksu izni(Atıksu Görüş belgesi) alınacak ayrıca çalışma ruhsatına başvuru yapılacaktır. Hava emisyonu konusunda filtre ve baca için emisyon ölçümleri yaptırılacak, Çevre İzni&Lisansı alınacak. Bu işlemlerinin tamamlanmasının ardından üretim başlayacak.

AdminAdmin