GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-09-2022 11:45   Güncelleme : 22-09-2022 11:45

SATSO'da heyecan zirvede!

SATSO seçimleri öncesinde komitelerde çekişme zirve yaparken, Talip Kuriş de adaylığını resmen açıkladı

SATSO'da heyecan zirvede!
SATSO seçimleri öncesinde komitelerde çekişme zirve yaparken, Talip Kuriş de adaylığını resmen açıkladı

KULİSLER KIZIŞTI!

Şehrin önde gelen isimleri SATSO seçimleri ile yatıp, kalkarken komitelerde yarış iyice kızıştı. Bu gelişmelerin yanı sıra Meclis Başkanı Talip Kuriş adaylığını resmen açıkladı.

KURİŞ AÇIKLADI

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın mevcut Başkanı Akgün Altuğ, aylar öncesinden bir dönem daha görev yapmak istediğini açıklamıştı. Altuğ’un karşısına düne kadar resmi olarak bir başkan adayı çıkmamıştı. SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş yayınladığı açıklama ile adaylığını açıkladı. Altuğ ve Kuriş’in komitelerinden çıkmaması ihtimaline karşı plan yapanların da olduğu SATSO seçimleri, son düzlükte hayli çekişmeli hale geldi.AKTİF ALAN

Kuriş adaylığını açıkladığı açıklamada, “03.10. 2022 tarihinde Sakarya ili ekonomisinin lokomotifi olan kurumumuzun organ seçimlerini gerçekleştireceğiz. Meclis Başkanlığı döneminde yaşadığım tecrübeleri, edindiğim bilgileri ve birikimlerimi icra olarak daha aktif bir görev alanı olan Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmek istiyorum” dedi.

DEĞİŞİM İSTEYENLER

SATSO seçimlerinin ilk ayağı olan komitelerde yarış kızıştı. 34 gruptan 94 meclis üyesinin belirleneceği 3 Ekim tarihine kadar yarışan isimler üye ziyaretlerini sürdürecek. Bir dönem daha başkan adayı olacağını deklare eden Akgün Altuğ’un karşısında Talip Kuriş var. SATSO’da değişim isteyenlerin başkan adayı Talip Kuriş olduğu dillendiriliyor. Talip Kuriş’in seçime iki hafta kala adaylığını açıklaması kulislerde hareketliliğe neden oldu. Talip Kuriş’in Akgün Altuğ’a rakip olarak gözükmesine rağmen, Altuğ’a karşı olduğu bilinen eski başkan Mahmut Kösemusul ile birlikte hareket etmediği iyiden iyiye dillenmeye başladı.LİSTELER YARIŞIYORŞehirde en çok konuşulan komite ise müteahhitlerin yarıştığı 34. Meslek Komitesi. Bin civarında üyesi olan komitede Murat Ekşi’nin başı çektiği liste ile Yüksel Avşar’ın listesi yarışıyor. Sigortacıların yarıştığı 16. Meslek Komitesi’nde üç listenin yarışı devam ederken, dördüncü liste için nabız yoklanıyor. Oktay Topçu’nun öncülük ettiği liste ile Ayhan Akdağcı’nın öncülüğündeki listenin kıyasıya rekabeti devam ederken, Arif Pırıldar da üyelerden destek isteyerek yarışa dahil oldu. DİKKAT ÇEKİYOR16. Meslek Komitesi’nden Alper Günaydın’ın da nabız yokladığı biliniyor. 28. Meslek Komitesi de üç listenin yarıştığı bir başka komite olarak dikkat çekiyor. Erdem Ercan, Ahmet Karapekmez, Serhat Yılmaz’ın meclis üyeliğine talip olduğu grupta komite Başkanı Mehmet Demir olurken, karşılarında Suat Tunçlar, Ahmet Çubuk ve Emrullah Terzioğlu çekişiyor. 28. Meslek Komitesi’nde Baki Damir ve Kaan Güner de üye ziyaretlerini sürdüren üçüncü liste olarak dikkat çekiyor.

ÜÇ HARFLİLER BELİRLEYECEK

SATSO seçimlerinde şehir eşrafının sonucu yüzde yüz etkilemediği meslek komitelerinin başında toptan ve perakende gıdacıların yarıştığı 3.Meslek Komitesi yer alıyor. Bir tarafta ÖZPAŞ Marketlerin sahibi Ertuğrul Öztürk, BUZDAĞ Su Firması Sahibi Mahmut Kösemusul ve ASKON Sakarya Şube Başkanı MORGÜL Gıda’dan Engin Tumbaz yer alırken diğer tarafta Özgüllü Süt Ürünleri Emre Güllü, SUDE Gıda Şenol Acar ve ESMER Marketler sahibi Bülent Esmer yarışacak. Toptan ve perakende gıdada seçimin sonuçlarını üç harfli marketler olarak anılan zincir marketlerin oyları belirleyici olacak.ÇEKİŞME ZİRVEDESATSO seçimlerinde en çok konuşulan komiteler arasında Enerji ve Petrol Ürünleri de yer alıyor. Bir tarafta Halit İnci, Muhammet Çapoğlu yer alırken, diğer tarafta Ali İhsan Bakım, Berat Şirinat ve Fahri Erenkar yarışıyor. Otomotivcilerin komitesinde iki grup yarışıyor. Bir tarafta Talip Kuriş, Taner Belge, Ahmet Hacıeyüpoğlu, Vedat Yaşlıca, Levent Bal birlikte hareket ederken, diğer tarafta ise Recep Sandıkçı, Melih Kaykayoğlu ve Fikret Tek, Hamit Bayraktar’dan oluşan bir grup var.

SIKI ÇALIŞMA

7. Meslek Komitesi’nde SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Çatalbaş’a karşı Adem Bilgen sıkı bir çalışma yapıyor. Dayanıklı Tüketim Malları ticareti yapanların komitesinde iki liste yarışıyor. Bir tarafta Bünyamin Müftüoğlu ile Ömer Arslan, diğer tarafta ise her dönem yarışa giren Yılmaz Kardeşlerin öncülük ettiği grup yer alıyor. 13. Meslek Komitesi’nde Berat Kara, Gökhan Korkmaz, Enver Tok’a karşı Hayrettin Kovacıoğlu, Marmara İnan çekişmesi yaşanıyor. /İsmail Erken

AdminAdmin