YEREL
Giriş Tarihi : 16-09-2023 13:49

SEDAŞ elektrik kesintileri için tazminat ödemelerine başladı!

Sakarya ve Kocaeli'de yaşayan vatandaşlara, SEDAŞ tarafından gönderilen SMS mesajlarıyla, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan müşteriler için tazminat ödeme sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

SEDAŞ elektrik kesintileri için tazminat ödemelerine başladı!

SEDAŞ, son günlerde Sakarya ve Kocaeli'de yaşayan bazı abonelerine önemli bir duyuru yaptı. Abonelere gönderilen SMS mesajlarında, kalite yönetmeliğinde belirtilen standartlar gereği tazminat hakkının doğduğu ifade edildi.

Aboneler, SEDAŞ’ın resmi internet sitesinde yer alan ‘tazminat sorgulama’ paneli üzerinden TC kimlik ve telefon numaralarını kullanarak tazminat hakkı olup olmadıklarını öğrenebilecekler. Sorgulama işlemleri için [tazminat.sedas.com](https://tazminat.sedas.com) adresi kullanılacak.SEDAŞ, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan müşteriler için farklı tazminat miktarları belirledi. İşyeri abonelerine 58 TL, mesken abonelerine ise 28 TL olarak belirlenen tazminatlar, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla ödenecek. Tazminat sadece 8 saati süren elektrik kesintilerinde ödendiği öğrenildi.

AdminAdmin