GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2023 16:54

Yunanistan'da örgü malzemeleri satan kadın Rus ajanı çıktı!

İstihbarat ifşa etti, Rus ajanın amacı ortaya çıktı.

Yunanistan'da örgü malzemeleri satan kadın Rus ajanı çıktı!

Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi (EYP), 2018 yılından beri ülkede gizli bir şekilde faaliyet gösteren bir ajanın tespit edildiğini belirtti. 

Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi (EYP), kimliği Maria T. olarak bildirilen 2018 yılından beri başkent Atina'da bulunan Pangrati semtinde yaşadığı tespit edilen kişinin asıl kimliğini ortaya çıkardı. EYP'nin açıklamasına göre Maria T. aslında Irina A.S. idi. İstihbarat örgütü söz konusu kişinin uyruğuna ve tam adına dair bilgi paylaşmadı.

Yunan basınındaki haberlere göre Irina Rus vatandaşıydı fakat Yunan yurttaşlığı alırken adını değiştirdi. Irina, gerçekte 35 yaşında olmasına rağmen Yunan yurttaşlığı alırken yaşını da 33 olarak gösterdi. Rus ajanı olduğu iddia edilen Irina, Pangrati'de hem fotoğrafçılık yapıyordu hem de örgü malzemeleri satan bir dükkan işletiyordu. 

TAKİP BAŞLAYINCA MOSKOVA GERİ ÇAĞIRDI

EYP, Irina'yı bir süre takip etti. Takibin ardından Rusya Dış İstihbarat Servisi, Irina'yı Moskova'ya geri çağırdı. Yunan istihbaratı, Irina'nın sosyal medyayı aktif kullandığını, gerçekçi profiller oluşturmak için yıllar harcadığını iddia etti. 

Irina'nın faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgi paylaşılmazken, çalışmalarının sadece Yunanistan'la sınırlı kalmayabileceği, Avrupa Birliği'ndeki diğer ülkelerde de geçmişte casusluk yapmış olabileceği iddia edildi.

 

EditörEditör