Haber Uygulaması Artifact, Clickbait Başlıkları Tarihe Gömebilecek Özelliğini Duyurdu

Artifact'in yeni özelliği ile clickbait yapan makalelere müdahale edilebilecek.

TEKNOLOJİ - 27-05-2023 21:48

Haber Uygulaması Artifact, Clickbait Başlıkları Tarihe Gömebilecek Özelliğini Duyurdu

Instagram'ın kurucuları tarafından hayata geçirilen yapay zeka destekli haber akışı uygulaması Artifact, kullanıcıların ilgisini çekecek bir dizi yeni özellik duyurdu. Bunlardan ikisi, kullanıcı deneyimi açısından o kadar da kritik değildi. Ancak bir tanesi var ki içerik yazarlarına kök söktürecek türden

Artifact'in yeni özellikleri arasında yer alan ve pek de önemli olmayan özelliklerinden ilki, makalelere emoji ile tepki verilebilecek oluşu. İkinci özellikleyse Artifact'te okunan bir makale, fotoğraf olarak kaydedilebilecek. Daha sonra bu fotoğrafı başka birine gönderebilecek ya da sosyal medyada paylaşabileceksiniz.

Gelelim önemli özelliğe: Artifact, clickbait içeren makaleleri tespit edecek!

Artifact

Kullanıcılar, Artifact'te okudukları makalelere "clickbait" işaretlemesi yapabilecekler. Şöyle izah edelim; Artifact'te gezinirken etkileyici bir başlıkla karşılaştınız ve habere tıkladınız. Ancak haberin başlıkla çok da ilgisi olmadığını, yazarın clickbait yaptığını fark ettiniz. İşte bu tür makaleleri, yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi Artifact'e bildirebileceksiniz. Yapılan resmi açıklamada, bu özellik sayesinde içeriklerin analiz edileceği ve clickbait yapmayan kaliteli içeriklerin, platformda daha ön sıralarda gösterileceği belirtildi. Bir yazıyı clickbait olarak bildirmek için sağ üstte bulunan üç noktalı butona dokunmak yeterli olacak.

Üstelik olay bundan ibaret de değil. Artifact, clickbait olarak işaretlenen makalelerin başlığını otomatik olarak değiştirebilecek. Aslına bakacak olursak; masadaki tek seçenek başlığı değiştirmek de değil. Platformun kurucuları arasında yer alan Kevin Systrom, başlık değişimine ek olarak farklı uygulamalara da gidildiğini, hatta bunların test edildiğini söyledi. Ancak Systrom, "farklı uygulamalar" dediği şey ile ilgili detay vermedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi

Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi

16-04-2024 - TEKNOLOJİ

Yenilikçi Bir Adım: 5G Teknoloji Kampüsü Faaliyete Geçti

Yenilikçi Bir Adım: 5G Teknoloji Kampüsü Faaliyete Geçti

16-04-2024 - TEKNOLOJİ