HDP'li Buldan, Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolü tanımadı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alması sonrasında gözler, Kılıçdaroğlu'na ilk turdan beri destek veren HDP kanadına çevrildi. Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolü tanımadıklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz. Esas olan Kılıçdaroğlu'nun daha önce vermiş olduğu sözlerdir. Elbette muhalefet de sütten çıkmış değil ama Kılıçdaroğlu'nun yanında kalıyoruz." dedi.

SİYASET - 26-05-2023 16:22

HDP'li Buldan, Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolü tanımadı

Cumhurbaşkanı seçimleri 2. turunda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. İki isim arasında bir de protokol imzalandı. 14 Mayısta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunda Millet İttifakı'nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP-Yeşil Sol Partisi'nin ise bu noktada nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

 

Dün partiler adına bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Hedef ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiği, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inşa etmektir. Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" dedi. Bu açıklama HDP'nin gönüllü olmasa da Kılıçdaroğlu'na destek verecekleri şeklinde yorumlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bugünse eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Yeşil Sol Parti'den seçilen milletvekilleri ile Diyarbakır'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı 2'nci tur seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Buldan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile protokol imzalayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın daha önce partilerine yönelik söylemlerine dikkat çekerek, "Ben Ümit Özdağ'ın da, Sinan Oğan'ın da iki ittifak arasında ve iki ittifak içerisine girerek birçok oyunu bozmak adına böyle bir hamle gerçekleştirdiğini ifade etmek istiyorum. O yüzden biz Ümit Özdağ'ın ne dediğine bakmıyoruz. Ümit Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz." dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Murat Kurum bunu nasıl açıklıyor? TOKİ'den bile ucuza almış!

Murat Kurum bunu nasıl açıklıyor? TOKİ'den bile ucuza almış!

29-03-2024 - SİYASET

Sancaktepe'de 'seçim rüşveti' iddiası

Sancaktepe'de 'seçim rüşveti' iddiası

29-03-2024 - SİYASET