İYİ Parti'de istifa depremi ve Ümit Dikbayır 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde büyük hezimete uğrayan Millet İttifakı’nda istifa depremi ülke çapında sürerken, Sakarya’da da istifalar arka arkaya geliyor. Milletvekili Dikbayır’ın seçim öncesi bir tek kendini parlatması ise bardağı taşıran son damla olmuştu. 

SİYASET - 01-06-2023 15:32

İYİ Parti'de istifa depremi ve Ümit Dikbayır 

Seçimlerin ardından karışan İYİ Parti Sakarya İl Teşkilatında Adapazarı Belediye Meclis Üyesi İsmail Zortul’un istifa etti. İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Zortul belediye meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu. Yaşanan istifayla birlikte İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı’nda hareketli saatler yaşandığı anlarda huzursuzluk had safhaya ulaştı.
Yaşanan bu istifa sonrasında Adapazarı İlçe Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Atilla Sarıahmet ile ilçe teşkilatı yöneticisi Nermin Sarıahmet İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu. 

 

İstifalarını sunan Atilla Sarıahmet ve Nermin Sarıahmet yaptıkları açıklamada, “Parti içi demokrasi olmadığı ve Ümit Dikbayır tarafından mafyalaştırılan düzene karşı olduğum için, pasifize edilmiş, sindirilmiş teşkilatları görünce istifa kararı aldık. Bunların tüm suçlusu Ümit Dikbayır ve A takımıdır. Parti içinde müthiş bir kavga var. Bu sonu gelmez istifalar tüm hızla devam edecektir. İYİ Parti tabela partisi oldu. Hayırlı olsun” dedi.

 

Yaşanan bu istifa depremi ardından Adapazarı İlçesi, Söğütlü İlçesi başta olmak üzere Semerciler, Karaman, Cumhuriyet, Rüstemler ve Budaklar mahallerinden de çok sayıda kişi partisinden istifa ettiği öğrenildi. İYİ Parti Sakarya İl Teşkilatı’nda yaşanan bu istifa depreminin nedeni olarak seçimlerde alınan hezimetin yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın seçim öncesindeki tutumu olduğu öğrenildi.

 

Bilindiği gibi Milletvekili Ümit Dikbayır, seçim öncesinde bütün kenti kendisi ve genel Başkan Meral Akşener ile olan fotoğraflarıyla donatmıştı. Bununla yetinmeyen Dikbayır, Sakarya’ya miting için gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geldiği gün bütün kendi yine kendisi ve Akşener ile olan afişlerle donatması, milletvekili adayı olan 7 adayın afişini astırmaması İYİ Parti’de bardağı taşıran son damla olmuştu.

 

Özellikle bütün kenti bir tek kendi pankartlarıyla donatan Dikbayır’a partililer kadar seçmende tepki göstermiş, “Bu nasıl bir ego” sorusu gündeme gelmişti.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdinç Keskin: ″Halkın iradesinden başka güç yoktur″

Erdinç Keskin: ″Halkın iradesinden başka güç yoktur″

22-04-2024 - SİYASET

Erdinç Keskin: ″Halkın İradesi En Büyük Güçtür″

Erdinç Keskin: ″Halkın İradesi En Büyük Güçtür″

22-04-2024 - SİYASET