Kripto Para Yatırımı Yaptığını Açıklayan Ünlüler: Listede Türkiye'den İsimler de Var

Kripto paralara yatırım yapan dünyaca ünlü isimler kimlerdir?

TEKNOLOJİ - 27-05-2023 21:50

Kripto Para Yatırımı Yaptığını Açıklayan Ünlüler: Listede Türkiye'den İsimler de Var

Neredeyse hepimiz çevremizde, yakınlarımızda ve hatta ailemizde bile bir artıp bir azalan farklı farklı kripto para birimlerine yatırım yapıldığını duyduk. Tabii ki, bu kadar popülerlikten sonra ünlü isimlerin de farklı kripto para birimlerine yatırım yaptığını biliyoruz.

Kripto paralara yatırım yapan ünlü isimler dediğimizde herkesin aklına ilk olarak 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın logosunu Dogecoin'le bile değiştiren Elon Musk gelmesi normaldir. Peki Elon dışında, bu listede hem dünyadan hem ülkemizden başka hangi isimler var?

Kripto paralara yatırım yapan ünlüleri inceleyim:

Kripto paralarla en içli dışlı ünlülerden: Snoop Dogg

Snopp Dogg kripto paralara yatırım yapmıştır

Hepimizin yakından tanıdığı hip-hop sanatçısı ve iş adamı Snoop Dogg, kripto para sektörüne en çok inanan ünlü isimlerden birisidir.

Sosyal medya hesaplarından kendi NFT projelerini de duyuran Dogg, blokzincir teknolojisi ve bunun yarattığı küresel etkiden dolayı Bitcoin'e oldukça inandığını belirtiyor.

Son zamanların tartışılan isimlerinden Kanye West de kripto para yatırımcıları arasındadır.

Kanye West kripto paralara yatırım yapmıştır

Söyledikleri ve yaptıklarıyla geçtiğimiz günlerde oldukça tartışılan ünlü şarkıcı Kanye West de kripto paraları savunan ünlü isimler arasındadır. 

West, ünlü podcaster Joe Rogan ile 2020 yılında yaptığı söyleşi sırasında Bitcoin tutkunlarının "Amerika'nın gerçek kurtuluşu" olduğunu söylemişti ve BTC'nin "insanlığın bir sonraki sınırını" oluşturabilecek yeni bir yol oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

2015 yılından beri Bitcoin destekçisi: Mike Tyson

Mike Tyson kripto paralara yatırım yapmıştır

Belki de listemizdeki kripto para yatırımlarına en erken start veren ünlü isim dünyaca ünlü efsane boksör Mike Tyson'dır.

Tyson, Bitcoin'deki potansiyeli çoğu ünlüden daha önce gördü ve bu yeni teknoloji devriminin bir parçası olduğu için "minnettar" olduğunu belirterek, kaynaklara göre kripto para birimine desteğini 2015 yılında başlattı.

Paris Hilton için tam bir kripto para destekçisi dersek yanılmayız.

Paris Hilton'un kripto paralara yatırım yapmıştır

Amerikalı ünlü medya kişiliği Paris Hilton, kripto paraların geleceğine inanan ve çok daha öncelerden yatırımcısı olan bir başka ünlü isimdir. Hilton, kripto para birimleri ve NFT'ler dahil olmak üzere dijital varlıklara olan coşkusunu, metaverse de bile etkinlikler düzenleyerek defalarca dile getirdi.

Kripto paralara olan net yatırımını açıklamayan Paris Hilton, 2016'da hem Bitcoin hem de Ethereum'a yatırım yapmaya başladığını söylemişti. Verilere göreyse, o zamanlar bir BTC'nin yaklaşık $1.000 ve bir ETH'nin yaklaşık $10 değerinde olduğunu belirtelim.

Bitcoin ile arası bir iyi bir kötü: Mark Cuban

Mark Cuban kripto paralara yatırım yapmıştır

NBA takımlarından Dallas Mavericks'in sahibi olarak bildiğimiz milyarder Mark Cuban'ın kripto paralarlara yatırımlarda bulunan bir başka ünlü isimdir.

Bitcoin ile toksik bir ilişkiye sahip olan Cuban, insanlara portföylerinin en az %10'unu Bitcoin'e koymalarını tavsiye etti, ardından BTC yerine muz sahibi olmayı tercih edeceğini de itiraf etti. Ancak yine de Cuban'ın uzun zamandır kripto yatırımcısı olduğunu kripto paraların geleceğine inandığını belirtelim.

Akon, kripto paraların Afrika'nın geleceğinde önemli olduğunu düşünüyor.

Akon kripto paralara yatırım yapmıştır

Ünlü şarkıcı Akon, kripto paralara yatırım yapan ve gelecekte önemli yer edineceğini düşünen ünlüler arasında. Ayrıca Akon, Akoin adlı kripto paranın kurucu ortaklarından birisi olduğunu da olduğunu belirtelim.

Kripto paraları savunan bir başka isim: Twitter'ın kurucularından ve ilk tweet'in sahibi Jack Dorsey.

Jack Dorsey kripto para yatırımcısıdır

Hatta öyleki Twitter'ın eski CEO'sunun bio kısmında #Bitcoin ifadesi yer almaktadır. Kripto para piyasası 2018'de çöktüğünde ve birkaç yılın en düşük noktasına geldiğinde Dorsey, Bitcoin'inin yine de geleceğin dünya para birimi olarak adlandırılacağını düşündüğünü belirtelim.

Mart 2019'da ise Dorsey, Bitcoin satın almak için her hafta birkaç bin dolar harcadığını söylemişti. 

Listeye biraz da Türkiye'den devam edelim:

Engin Altan Düzyatan kripto paralara olan ilgisini açıklamıştı.

Engin Altan Düzyatan kripto paraların ilgisini çektiğini duyurmuştu

Her ne kadar kripto para yatırımcısı olup olunmadığı tam olarak bilinmese de Düzyatan, geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından attığı tweet ile NFT ve kripto para dünyasının gittikçe daha çok ilgisini çektiğini duyurmuştu.

Bunların dışında ünlü oyuncu, günümüzde bir NFT projesi olan Wideangel'ın da kurucu ortakları arasında gözükmektedir.

Gülben Ergen'in kripto para portfolyosu pek olumlu değil gibi.

Gülben Ergen Bitcoin'den zarar ettiğini açıklamıştı

Sosyal medya hesabından borsa paylaşımlarında da bulunan Ergen, kripto para yatırımlarında ise istediği sonuca ulaşamamış olabilir. Ünlü şarkıcı 2021 yılında Bitcoin yatırımcısı olduğunu söylerken aynı zamanda zararda olduğunu da belirtmişti.

Tam bir profesyonel kripto para yatırımcısı: Emre Aydın

Emre Aydın'ın kripto paralarla ilişkisi oldukça iyidir

Kripto para reklamlarında da denk geldiğimiz ünlü şarkıcı Emre Aydın'ın kripto para yatırımlarını en bilinçli yapan ünlülerden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin hayranı olan Emre Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla diğer ünlü isimlerin aksine uzman bir yatırımcı gibi kendi teknik analizleriyle yorum ve tahminlerde bulunmaktadır.

Ülkemizde Anadolu Efes, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük takımlarda forma giyen milli basketbolcu Sinan Güler de kripto paralara karşı oldukça pozitif.

Sinan Güler kripto paralara yatırım yapmıştır

Aynı zamanda melek yatırımcı da olan Güler, geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda Bitcoin’e yatırım yaptığını ancak işin daha çok blokzincir teknolojisine dayalı olarak fırsatların olduğunu düşündüğünü belirtmişti.

Can Bonomo kripto para işlemlerine erkenden başladığını belirtmişti.

Can Bonomo kripto paralara yatırım yapmıştır

Bonomo, daha önceden verdiği bir röportajda kripto para ile işlem yapmaya erken dönemlerde başladığını ifade etmişti ve portföyünün yüzde 10’unun kripto paralardan oluştuğunu belirtmişti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor

28-03-2024 - TEKNOLOJİ

Siber Suçların Tehlikeli Yüzü: Deepfake Teknolojisi

Siber Suçların Tehlikeli Yüzü: Deepfake Teknolojisi

27-03-2024 - TEKNOLOJİ