Marmara'daki 5.1'lik depremin bilançosu: 2 kişi yaralandı, 3 binada çatlak var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul dahil birçok kentte hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. 2 vatandaşın merdivenden düştüğünü belirten Yerlikaya, "13 artçı meydana geldi. İstanbul'da 2, Bursa'da ise 1 binada çatlak oluştu." ifadelerini kullandı.

GÜNCEL - 04-12-2023 14:11

Marmara'daki 5.1'lik depremin bilançosu: 2 kişi yaralandı, 3 binada çatlak var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik Körfezi- Bursa Mudanya bölgesinde medyana gelen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuştu. Yerlikaya, "13 artçı oldu, 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir. İstanbul'da 2, Bursa'da 1 binada çatlak oluştu." dedi.

 

13 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedildi. 3 dakika sonra aynı noktada 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha olurken, kentlerde olumsuz bir durum yaşanmadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sabah 10.42'de Marmara Denizi Gemlik Körfezi- Bursa Mudanya bölgesinde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yerlikaya paylaşımında, "Bu sabah 10: 42'de Marmara Denizi Gemlik Körfezi- Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü. İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112'ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Depremde 2 vatandaşımız hafif şekilde yaralandı

"İSTANBUL'DA 2 BİNADA ÇATLAK OLUŞTU, 2 KİŞİ YARALANDI"

Yerlikaya, "İstanbul Esenler'de 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. Bursa Mudanya'da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erenler Belediye Başkanı'nın Eşinin ifadesi Alındı

Erenler Belediye Başkanı'nın Eşinin ifadesi Alındı

10-05-2024 - GÜNCEL

İnşaat Mühendisliği Topluluğundan büyük başarı

İnşaat Mühendisliği Topluluğundan büyük başarı

10-05-2024 - GÜNCEL