Prison Break Sevenlerin Hoşuna Gidecek Kadar Sürükleyici 9 Dizi Tavsiyesi

İlk yayınlandığı günden bu yana popülaritesini hiç kaybetmeyen Prison Break benzeri dizileri içeriğimizde derledik.

TEKNOLOJİ - 27-05-2023 21:50

Prison Break Sevenlerin Hoşuna Gidecek Kadar Sürükleyici 9 Dizi Tavsiyesi

İlk olarak 2005 yılında yayınlanmaya başlayan Prison Break, izleyiciler ile buluştuğu ilk günden bu yana her zaman sevilen bir dizi olmayı başarmıştır. Dizi, Micheal Scofield adlı bir adamın, siyasi bir komplo sonucu hapishaneye atılan abisini kurtarma planlarını ele almaktadır. Kurduğu ekip ile ölüm cezasının infazına kısa bir süre kalan abisini kurtarmaya çalışan Scofield’ın başına birçok olay gelecektir.

Yaklaşık 12 yıl boyunca, hayranlarını ekranlara kitlemeyi başaran Prison Break, özellikle sürükleyici senaryosu, sahneleri ve oyunculukları ile birçok benzeri dizilerin çekilmesine öncülük etmiştir. Gelin hep beraber, Prison Break benzeri dizileri listelediğimiz yazımıza geçelim.

Prison Break benzeri diziler:

Escape at Dannemora  Breaking Bad La casa de papel Peaky Blinders 24 Ozark StartUp Breakout Kings Banshee

Terzinin yardım ettiği kaçış: Escape at Dannemora

Tür: Dram, Polisiye Yıl: 2018  Oyuncular: Benicio Del Toro, Patricia Arquette, Paul Dano IMDb: 7.9

Dizi, cezavinde çalışan personellerin yardımı ile hapishaneden kaçan Richard Matt ve David Sweat’in hikayesini konu almaktadır. Cinayetten dolayı hapis yatan bu ikili, hapishane terzisi Patricia Arquette’nin de yardımı ile kaçış planlarını uygulamışlardır. Benicio Del Toro ve Patricia Arquette gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi, toplam 7 bölümden oluşmaktadır.

Kimya öğretmeninin yeni illegal hayatı: Breaking Bad

Tür: Dram Yıl: 2018 - 2013 Oyuncular:  Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul IMDb: 9.5

Hepimizin en az bir defa duyduğunu düşündüğümüz Breaking Bad, Walter White adlı bir kimya öğretmeninin, akciğer kanserine yakalandıktan sonra, okuldan eski bir öğrencisi olan Jesse Pinkman ile birlikte metamfetamin üretmeye başlamasını ve bu süreçte başına gelen olayları konu alır. Dizi, sürükleyici senaryosu ve muhteşem oyunculukları ile birçok ödül almayı başarmıştır. İlk bölümü 2008 yılında yayınlanan dizi, 2013 yılında final yapmıştır.

Tarihin en büyük soygunlarından biri: La Casa de Papel

Tür: Dram, Aksiyon Yıl: 2017 - 2021 Oyuncular: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Pedro Alonso IMDb: 8.2

Son yılların en çok ses getiren yapımlarından biri olan La Casa de Papel, Profesör adındaki bir kişi tarafından yönetilen grubun, İspanya Kraliyet Darphanesini soymasını konu almaktadır. Soygunun gerçekleştiği sırada çok sayıda güvenlik gücü ile mücadele etmek zorunda kalan ekibin her bir üyesi, oldukça zeki ve güçlü kişilerden oluşmaktadır. İlk olarak 2017 yılında yayınlanan dizinin son bölümü ise 2021 yılında yayınlanmıştır.

Müfettiş ile başı belaya giren çete: Peaky Blinders

Tür: Dram, Aksiyon Yıl: 2013 - 2022 Oyuncular: Cillian Murphy, Helen McCrory, Natasha O'Keeffe IMDb: 8.8

1920’li yıllarda İngiltere’nin Birmingham şehrinde birçok çete ortaya çıkmaya başlamıştır ve bu çetelerden birisi de Peaky Blinders’dır. Bu çetenin başında ise Tommy Shelby adında korkusuz bir adam vardır. O zamana kadar muhteşem işlere imza atan çete, bir soygun sırasında yanlışlık yapınca, arkalarına bir müfettişin takılmasına neden olmuşlardır.

En yenilikçi senaryolardan biri: 24

Tür: Dram, Casusluk, Aksiyon Yıl: 2001 - 2014 Oyuncular: Kiefer Sutherland, Elisha Cuthbert, Mary Lynn Rajskub IMDb: 8.4

24, ABD yapımı aksiyon, dram ve gerilim dizisidir. Döneminin en yenilikçi dizilerinden olan 24, her bölüm gerçek bir saati ele alıyor. Özellikle 68 Emmy ödülüne aday gösterilmesiyle büyük bir başarıya imza atmıştır. Başrol oyuncularından Kiefer Sutherland ise En iyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. 

Yeni yaşam yeri, yeni olaylar: Ozark

Tür: Dram, Gerilim, Suç Yıl: 2017 - 2022 Oyuncular: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz IMDb: 8.5

ABD yapımı dram, gerilim ve suç dizisi olan Ozark, Chicago’da Finans ve Danışmanlık hizmeti veren bir şirketin sahibi olan Marty Byrde’ın başından geçenleri ele almaktadır. Şirketin, büyük bir Meksika kartelinin kara para aklama olaylarına dahil olmasından sonra başı belaya giren Marty, ailesi ile birlikte, Ozark Platosu olarak da bilinen Güney Missouri adlı bölgeye taşınır.

Güzel fikirlerin kötü sonuçları: StartUp

Tür: Dram, Gerilim Yıl: 2016 - 2018 Oyuncular: Adam Brody, Martin Freeman, Edi Gathegi IMDb: 7.8

İlk olarak 2016 yılında Crackle adlı platformda yayınlanmaya başlayan StartUp, önemli teknolojik fikirlerin yanlış kişi veya kişiler tarafından desteklendiğinde ortaya nelerin çıkabileceğini anlatmaktadır. Sherlock dizisinde canlandırdığı Dr. John Watson karakteri ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarmış Martin Freeman’da başrol oyuncuları arasında yer almaktadır.

Suçluları suçlularla yakalamak: Breakout Kings

Tür: Aksiyon, Gerilim Yıl: 2011 - 2012 Oyuncular: Laz Alonso, Domenick Lombardozzi, Jimmi Simpson IMDb: 7.2

Dizi, birkaç FBI ajanı ve hapishane mahkumunun bir araya gelerek, suçlu ve hapishaneden kaçanları yakalamaya çalışmalarını ele alıyor. Ekipte yer mahkumlar, ekip ile beraber yakaladıkları her suçlu ile özgürlüklerine biraz daha yaklaşırlar çünkü yakaladıkları her suçlu için cezalarından bir ay düşmektedir.

Eski hayatı ile başı belaya giren bir adam: Banshee

Tür: Dram Yıl: 2013 - 2016 Oyuncular: Antony Starr, Ivana Milicevic, Rus Blackwell IMDb: 8.4

Önceki hayatında oldukça usta bir hırsız olan Lucas Hood, hapishanede geçirdiği uzun yıllardan sonra eski aşkını aramaya başlar. Banshee kasabasına giden Lucas, bu belalı yerde hayatta kalmak için eski bir polisin kimliğini kullanır. Fakat, en sonunda kimliği ortaya çıkar ve başı belaya girer.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği

Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği

28-03-2024 - TEKNOLOJİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor

28-03-2024 - TEKNOLOJİ