Prof. Dr. Yasin Aktay'dan depremzedelere yapılan hakaret sonrası önemli tespitler!

Haber 7 - Akademisyen- Sosyolog Prof. Dr. Yasin Aktay muhalif kesiminden depremzedelere yapılan hakaret sonrası Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye özel açıklamalarda bulundu. Aktay, 'insanlar bunları görüp, daha fazla takdir edecektir' dedi.

SİYASET - 20-05-2023 16:33

Prof. Dr. Yasin Aktay'dan depremzedelere yapılan hakaret sonrası önemli tespitler!

14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını içine sindiremeyen muhalif kesim, depremzedelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdiği teveccühe hakaret ederek yanıt verdi.  Prof. Dr. Yasin Aktay'da depremzedelere yapılan bu hakaret sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha fazla oy alacağını ifade etti.

Prof. Dr. Yasin Aktay açıklamalarında şunları söyledi:

Bu seçimlerde umduğunu bulamamak ve bunun karşısında sergilenen tavırla tipik bir davranış ile karşı karşıyayız. Bu tipik davranış, demokratik hayata girdiğimiz 50’li yıllardan beri hep karşılaştığımız bir durum. Bu yaklaşım CHP’yi seçimlerden umduğunu bulamadığı zaman tipik bir hale getiriyor. Oysa demokrasi de insanlara kendinizi anlatırsınız ya seçerler ya seçmezler.  Karar verici merci halktır, karar milletindir.  Deprem olgusunun bu insanları frenleyebileceğini beklerdik.  Bu tavır inanılması güç bir tavırdır.  Depremzedeye iki ay önceki yaptığınız yardımların karşılığını bu şekilde bekliyor olmak, çok ayıp bir şeydir. Ayıptan da önce insanlık dışı bir durumdur. 

"MUHAZAKAR CAMİAYA BUNU ALIŞVERİŞE DÖKMEDİ"

Yapılan yardımların ne kadar içten pazarlıklı yapıldığının hatta baya baya pazarlıklı yapıldığının göstergesidir.  Orada insanilik ve yardım diye bir kaygı taşınmamış.  Deprem bölgesine bir yatırım mantığı ile gidilmiş.  ‘Biz yardım ettik, oylar yine AK Parti’ye gidiyor’ mantığını anlamak mümkün de değil.  Mufazakar camiaya deprem bölgesinde çok daha fazlaydı. Aslında bunların tartışmasına girmek bile abestir.  Ben defalarca gittim. Twit dahi atmamışımdır.  Bazı yardım kuruluşlarının faaliyetlerini yakından gözlemledim.  Bir gün bile bu işin reklamını yapmak, aklımın ucundan dahi geçmedi.  Muhafazakar camianın kahir ekseriyeti bu ahlak ve edeple yardımlarını yaptılar.  Dolayısıyla bu bir alışveriş diye düşünmediler. Oysa bu insanlar, bir alışveriş mantığı ile hareket ediyorlar. Çok üzücü bir durum.  1999 depreminde de sahada olan kesim kahir ekseriyeti muhazakar camiaydı. Ama muhafazakar camia bunu hiçbir zaman alışverişe dökmedi.  Zaten o yüzden kazanıyor. 

"DEPREMZEDELER 'YARDIMLARINIZA MİNNET ETMEYİZ' DEDİLER"

Nitekim doğu illerini bir çoğu HDP’ye oy veriyor. AK Parti 21 yıldır bölgeye tarihinde görmediği yatırımları yağdırdı.  Doğu’da bir HDP seçmeninin gördüğü sağlık hizmeti Konya’daki bir vatandaşın gördüğü sağlık hizmetinden daha aşağı değil. Sayın Cumhurbaşkanı ‘oy versin ya da vermesin bütün Türkiye’ye hizmet etmekle mükellefiz’ mantığı ile hareket ediyor.  Belli ki diğerleri bu anlayışa sahip değil.  Depremzedeler aslında bu konuda gereken cevabı en güzel şekilde verdiler. ‘Yaptığınız iki yardımı size göndeririz, minnet altında kalmayalım’ dediler. 

"İBB BÖLGEYE BİR İTFAİYE, 5 KAMERAMAN GÖNDERDİ"

Bugün deprem bölgesine gidin zaten CHP tandaslı doğru düzgün kimse yok. İBB bir itfaiye gönderdi, onunla birlikte de 5 tane gazeteci, 5 kameraman gönderdi.  Kurtarma ekibinden çok, onların reklamını yapacak ekipman gönderdi.  Bununla da yardımdan ne anladıklarını gösterdiler.  AK Parti döneminde bir insanı siyaset gördük . Bu siyaset, taraftar değil, sadece insan olmayı gözetti.  Burada hiçbir ayrım yapmadı.  Yardım anlayışı öyle bir anlayış ki, siz verdikçe zenginleşirseniz.  

"ERDOĞAN'A DAHA FAZLA OY VERECEKLER"

CHP’li belediyelerin depremzedelere yaptıkları yardımı umduklarının tersine bir oy çıktığı için kesmeleri her şeyden önce bir skandaldır.  Bu skandal milletimizin gözü önünde oluyor.  Bu anlayış merhametli bir anlayış değildir. Bu anlayış insanlara yardım ederken, pazarlıklı yardım eder. Minnet eder, başa kakar.  Bu riyakarlığı halkımız çok iyi takdir ediyor. Daha da iyi takdir edecek.  Depremzedeler zaten cevaplarını verdiler.  Bu deprem felaketinden düzlüğe çıkaracak olanın Erdoğan olduğunu zaten biliyorlardı.  Oylarını verdiler. Bence daha fazla vereceklerdir.  Bu anlayışın ortaya çıkmasıyla da geriye kalan vatandaşlarımızın da bunu çok iyi görüp takdir edeceğine inanıyorum.  Bunlar elbette de bir şekilde sandığa yansır. Ama bunlar sırf sandığa yansısın diye yapılmaz. 

 

KAYNAK: HABER7
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”

“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”

26-04-2024 - SİYASET

Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret

Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret

26-04-2024 - SİYASET