Sakarya’da 20 yaş ve üzerindeki yaklaşık 50 özel gereksinimli bireyin eğitim aldığı Karaman Sosyal Gelişim Merkezi Halk Eğitim Kursları’nda yaşanan öğretmen görevlendirme sorunu, ailelerin ve çocukların eğitim sürecini olumsuz etkilemişti. Eğitimlerine devam edebilmek için çözüm bekleyen ailelerin mağduriyeti, yürütülen girişimlerin ardından giderildi.
Valilik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda öğretmen görevlendirme sorunu çözüldü ve yeni eğitim kursları açılarak yeniden hizmete başladı. Kursların faaliyete geçmesi, özel gereksinimli bireyler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
MÜRSEL TAÇYILDIZ’DAN TEŞEKKÜR
Özel Çocuklar Etkileşim Derneği Başkanı Mürsel Taçyıldız, sorunun çözülmesinin ardından yaptığı açıklamada, özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata katılımını destekleyecek yeni eğitim kurslarının açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Taçyıldız; Sakarya Valisi Rahmi Doğan’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a ve İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’a teşekkür etti. Kursların planlanması ve hayata geçirilmesi sürecinde görev alan Yenikent Halk Eğitimi Merkezi yönetimine, velilere, eğitmenlere ve emeği geçen herkese de şükranlarını sundu.
SOSYAL VE MESLEKİ GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAYACAK
Yeniden başlayan kursların özel gereksinimli bireylerin sosyal, kültürel ve mesleki becerilerini geliştirmesi, bağımsız yaşamlarını desteklemesi ve toplumsal hayata daha etkin katılımlarına katkı sunması hedefleniyor.















