"Samsung Galaxy S23'e Özel" Olarak Tanıtılan Snapdragon İşlemcisi, Diğer Telefonlarda da Kullanılacak

Samsung'un Galaxy S23'te kullandığı özel optimizasyonlu Snapdragon 8 Gen 2 işlemciler, artık tüm markalar tarafından kullanılabilecek.

TEKNOLOJİ - 27-05-2023 21:51


Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz aylarda duyurduğu Galaxy S23 serisi akıllı telefonlarını tanıtırken, bu akıllı telefonlarda bulunan "Snapdragon 8 Gen 2" işlemcinin özel optimizasyonla sunulduğunu açıklamıştı. Samsung'un açıklamasına göre Galaxy S23 ailesindeki işlemci, diğer markalarda kullanılan aynı model işlemciden daha yüksek performans sunuyordu.

Aslında Samsung haklıydı. Galaxy S23 serisindeki Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, diğer markalarda kullanılan işlemcilerden biraz daha iyiydi. Bu bağlamda; Samsung, işlemcinin CPU hızını 3.2 GHz'den 3.36 GHz'ye (yüzde 5), GPU hızını ise 680 MHz'den 719 MHz'ye (yüzde 5,7) çıkardı. İşte bu sayede tüketiciye daha iyi bir deneyim sunuldu. Ancak gelen son haberler, çok yakında bunun değişeceğini gösteriyor.

Samsung Galaxy S23 Ultra'ya 36 bin 500 TL'ye varan indirimlerle sahip olabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, buraya tıklayın.

Artık her marka, Samsung ile aynı değerleri sunan Snapdragon 8 Gen 2 işlemci kullanabilecek!

Snapdragon 8 gen 2

Akıllı telefon dünyasının önemli sızıntı kaynakları arasında yer alan Digital Chat Station, yüksek çalışma hızına sahip Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilerin Samsung tekelinden çıktığını belirtti. Weibo'daki paylaşımında detay vermekten kaçınan Digital Chat Station, artık diğer markaların da yüksek çalışma hızındaki Snapdragon 8 Gen 2'yi kullanabileceklerini ileri sürdü.

Digital Chat Station tarafından yapılan açıklama, başta Xiaomi olmak üzere OnePlus, OPPO ve hatta ASUS gibi markaların da Samsung Galaxy S23 ailesindeki Snapdragon 8 Gen 2'den güç alabileceğini gösteriyor. Böylelikle Samsung'un rakipleri, bu marka ile aralarındaki performans farkını kapatmak için iyi bir fırsat yakalamış olacaklar. Ancak bu değişikliğin ne zaman gerçek olacağı, markaların hangi modellerinde Samsung Galaxy S23 ile aynı işlemciyi kullanacakları belli değil.

Samsung Galaxy S23 Ultra inceleme videomuz için:

Peki Samsung Galaxy S23 ailesi neler sunuyordu?

Ayda 1.000 TL taksitle satın alabileceğiniz Samsung akıllı telefonlar için buraya tıklayın.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi

Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi

16-04-2024 - TEKNOLOJİ

Yenilikçi Bir Adım: 5G Teknoloji Kampüsü Faaliyete Geçti

Yenilikçi Bir Adım: 5G Teknoloji Kampüsü Faaliyete Geçti

16-04-2024 - TEKNOLOJİ