Türk Astronotlar da Uzaya Böyle Gidecek: İlk Suudi Arabistanlı Kadın Astronot Uzaya Fırlatıldı [Video]

Bu gece saatlerinde gerçekleşecek fırlatma ile Axiom Space, 4 kişilik bir ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi.

TEKNOLOJİ - 27-05-2023 21:51

Türk Astronotlar da Uzaya Böyle Gidecek: İlk Suudi Arabistanlı Kadın Astronot Uzaya Fırlatıldı [Video]

Bildiğiniz üzere Türkiye Uzay Ajansı Uluslararası Uzay İstasyonu'na iki Türk astronot göndermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda isimleri açıklanan ilk Türk astronotların uzay yolculuğu ise Axiom Space ortaklığında, SpaceX roket ve araçlarıyla gerçekleşecek.

Bir uzay turizmi şirketi olan Axiom Space, Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot taşıyacağı bir diğer görevini 21 Mayıs gecesi başlattı. 4 kişilik bir ekibin çıkacağı yolculukta iki Suudi Arabistanlı astronot, bir NASA astronotu ve bir de pilot yer alıyor. Bu görev aynı zamanda ISS'e düzenlenen ikinci özel astronot görevi de olacak.

Ax-2 görevi böyle başladı (03.30.58):

Suudi Arabistan'ın ilk kadın astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidiyor:

Ax-2 misyonu

Suudi Arabistan'ın ilk astronotlarından Rayyanah Barnawi ve Ali AlQarni uzay istasyonuna doğru bu gece yola çıkacak. Barnawi, aynı zamanda uzaya çıkan ilk Suudi kadın olacak. Astronotlar, ISS'de 8 gün geçirecek. Görev ise toplamda 10 gün sürecek.

Görev, NASA astronotu Peggy Whitson liderliğinde ilerlerken üç astronot, aslında uzaya çıkmak için para veren ilk uzay turistlerinden oldu. Axiom Space'in ikinci özel uçuşunda ücret karşılığında seyahat eden kişiler şu şekilde:

John Shoffnet - Dura-Line Corp. Kurucusu. Rayyanah Barnawi - Suudi Uzay Komisyonu tarafından seçildi. Ali AlQarni - Suudi Uzay Komisyonu tarafından seçildi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BM Raportörü Mofokeng, Gazze'de yaşananların

BM Raportörü Mofokeng, Gazze'de yaşananların "kesinlikle soykırım" olduğunu söyledi

24-04-2024 - TEKNOLOJİ

TCG Anadolu'dan daha büyük bir

TCG Anadolu'dan daha büyük bir "milli uçak gemisi" tasarlanıyor

24-04-2024 - TEKNOLOJİ