Başkan adayı Ergül'den gençlere iş fırsatı

Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, gençlerden gelen projeleri değerlendirerek genç girişimcilere yönelik yeni iş fırsatları tanıyacaklarını açıkladı.

GÜNCEL - 20-03-2024 17:06

Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, gençlerden gelen projeleri değerlendirerek genç girişimcilere yönelik yeni iş fırsatları tanıyacaklarını açıkladı.

Projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Ergül;

İşsizliğin giderek arttığı günümüzde gençlerden bize gelen taleplerde iş imkanlarının olmaması ve gelecek kaygısı yer almakta… Biz İyi belediyeciliği şehrimize getirdiğimizde, gençlerin projelerini değerlendirerek ve onlarla el ele vererek şehrimizi geliştireceğiz.

Değişen dünyada gençlerimizin fikirlerini ve düşüncelerini önemseyen bir belediyecilik anlayışıyla en iyisini yapmayı ve Adapazarı’nı ülkemizde bilimsel çalışmalarıyla kendinden söz ettiren bir gençlik belediyeciliği haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle belediyemiz çatısı altında gençlik çalıştayları düzenleyerek onların taleplerini ve projelerini dinleyecek ve onlara iş fırsatları sağlayacağız.

İş kurmayı isteyen ve ilgili olduğu sektörde iş fikirleri olan gençler belediyemize başvurduklarında onları dinleyeceğiz her 3 ayda bir gençlerle bir araya geleceğiz. İlk etapta seçilen projeler için gençlerimize ekipman ve kira desteği gibi yardımlarımız olacak. Örneğin yapay zekâ üzerine çalışmalar yapan bir gencimiz bize geldiğinde ekibimiz bunu değerlendirecek. Onay verildiği takdirde bu projeye destek olarak, ofis, bilgisayar ve ekipman desteği sağlayacağız. Projeyi ilgili kurumlara tanıtımında yardımcı olacağız. Eğitim ve danışmanlık desteği dışında aynı proje üzerinde çalışan bilgi ve birikimi olan gençlerimizi bir araya getirerek bir ağ oluşturacağuz. Bu anlamda yarışmalar ve hibe programları düzenlemekte projelerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Günün Diğer Haberleri