İlk iki görüşmede üretim işçilerini ilgilendiren 23, destek hizmetleri işçilerini ilgilendiren 22 madde üzerinde anlaşma sağlandı. İkinci oturumda yemek ücreti talebi sendikanın isteği doğrultusunda kabul edildi. İşverenin sosyal haklara yüzde 70 zam yapılması talebi ise sendika tarafından reddedildi.
Üçüncü Görüşmede Neler Tartışılacak?
Üçüncü görüşmede maaş artışı ve sosyal haklar gibi önemli maddeler ele alınacak. Sendika, üyelerinin refah seviyesini iyileştirmek için önemli bir zam talep ediyor. İşverenin bu talebe nasıl yanıt vereceği merak konusu.
Anlaşma Sağlanabilir mi?
Taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. Anlaşmanın bu turda sağlanıp sağlanamayacağı ise belirsizliğini koruyor. Görüşmelerin sonucuna ilişkin gelişmeler kamuoyuna açıklanacak.