Sakaryalı gazeteci Eray Tuna ve eşinin hayatını kaybettiği bölgede büyük değişim!

Nevşehir’in Göreme beldesinde meydana gelen ve Sakaryalı gazeteci Fatih Eray Tuna ile eşi Begüm Çetinkaya Tuna’nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin hayatını kaybettiği peribacası faciasının ardından olay yerinin eski ve yeni dron görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, dev kaya parçalarının koptuğu bölgede yaşanan büyük değişim dikkat çekti.

GÜNCEL - 30-10-2026 10:55

Sakaryalı genç gazeteci ve eşi hayatını kaybetmişti

Göreme Açık Hava Müzesi girişine yakın noktada 29 Ekim Perşembe günü saat 15.15 sıralarında meydana gelen olayda, aşırı yağışın ardından bir peribacasından büyük kaya parçaları koptu. Çevreye savrulan kaya kütleleri nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı.

Hayatını kaybedenler arasında Geyve'de yayın yapan Geyvemedya.com internet haber sitesinin imtiyaz sahibi, 31 yaşındaki Sakaryalı gazeteci Fatih Eray Tuna ve eşi Begüm Çetinkaya Tuna da yer aldı.

5 Temmuz 2026 tarihinde evlenen ve henüz dört aylık evli olan genç çiftin ölümü, ailelerini, yakınlarını ve Sakarya basın camiasını yasa boğdu.

Facianın yaşandığı alanda büyük değişim

Felaketin ardından olay bölgesine ait eski ve yeni dron görüntüleri karşılaştırıldı. Havadan kaydedilen görüntülerde, olay öncesinde doğal yapısını koruyan peribacalarının bulunduğu alanın, kaya düşmesinin ardından büyük ölçüde değiştiği görüldü.

Özellikle dev kaya parçalarının düştüğü noktada oluşan geniş enkaz alanı, yaşanan facianın boyutunu gözler önüne serdi.

Soruşturma başlatıldı

Faciada hayatını kaybeden üçüncü kişinin 37 yaşındaki Fransız vatandaşı Cynthia Francine Marie Madeleine Houpert olduğu açıklanırken, yaralanan 5 kişiden 4'ünün taburcu edildiği bildirildi.

Olayla ilgili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcı vekili ve 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Günün Diğer Haberleri