İki ilçede kaçak tütün operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Sakarya’da kaçak tütün ve makaron ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında iki ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yüz binlerce makaron ve çok sayıda kaçak tütün ürünü ele geçirilirken, 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Asayiş - 20-02-2026 10:27

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon gerçekleştirildi.

1 depo ve 3 iş yerinde arama

Ekipler, B.Y. (31), A.H.Y. (38), S.E. (29) ve N.G. (41) isimli şahıslara ait olduğu tespit edilen 1 depo ve 3 iş yerinde arama yaptı.

Yapılan aramalarda;

518 bin 200 adet boş makaron,

76 bin 340 adet dolu makaron,

130 kilogram açık tütün,

5 kilogram nargile tütünü,

62 paket gümrük kaçağı sigara,

332 adet sigara sarma kağıdı,

2 adet sigara sarma makinesi ele geçirildi.

Ele geçirilen ürünlere el konulurken, operasyon kapsamında 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında kaçakçılıkla mücadele kapsamında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

Günün Diğer Haberleri