Kubilay Kaan Kundakçı Cinayetinde Aileden İddianameye İtiraz

İstanbul Ümraniye’de 19 Mart’ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sakaryalı genç futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetine ilişkin hazırlanan iddianameye ailesi itiraz etti. Ailenin avukatı aracılığıyla mahkemeye sunulan dilekçede, şüpheli hakkında yöneltilen “kasten öldürme” suçlamasının eksik olduğu belirtilerek, eylemin “tasarlayarak öldürme” kapsamında değerlendirilmesi talep edildi.

Asayiş - 01-05-2026 11:09

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede şüphelinin “kasten öldürme” suçundan cezalandırılması istenirken, maktulün ailesi iddianamenin iadesini istedi.

Mahkemeye sunulan dilekçede, şüphelinin olay anında silahının ateşe hazır olduğu, araçtan indikten kısa süre sonra saldırıyı gerçekleştirdiği ve bu durumun güvenlik kamerası kayıtlarıyla desteklendiği ifade edildi. Bu nedenle olayın ani gelişmediği, planlı şekilde gerçekleştirildiği öne sürülerek suç vasfının “tasarlayarak öldürme” olarak değiştirilmesi gerektiği kaydedildi.

Dilekçede ayrıca olay sırasında araçta bulunan Vahap Canbay ve Yalçınay Yıldız’ın dosyada yalnızca “tanık” olarak yer almasının da hatalı olduğu belirtildi. Şüphelinin hedefinin Vahap Canbay olduğu ileri sürülerek, her iki ismin de “kasten öldürmeye teşebbüs” suçunun mağduru olarak değerlendirilmesi talep edildi.

Müşteki vekili tarafından yapılan başvuruda, soruşturma aşamasındaki değerlendirmelerin eksik ve hatalı olduğu savunularak iddianamenin yeniden düzenlenmesi istendi. Mahkemenin itirazla ilgili değerlendirmesinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri