Menzil tarikatının Karasu'daki kaçak tatil köyüne şafak operasyonu! Tarikat evleri yıkıldı

GÜNCEL - 15-01-2025 10:43

Adıyaman merkezli Menzil cemaatinin Karasu Denizköy Mahallesi sahil şeridinde inşa ettiği kaçak tatil köyü, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle gündeme gelmişti. İmara yasaklı alanda inşa edilen tatil köyü, uzun süredir hem yerel hem de ulusal gündemde tartışma konusu olmuştu. Karasu Belediyesi tarafından tatil köyüne daha önce idari para cezaları kesilmiş, ardından başlatılan yıkım süreci yargıya taşınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan mahkeme süreciyle birlikte yıkım kararı kesinleşti. Sonlanan yargı sürecinin ardından Karasu Belediyesi ekipleri kaçak tarikat evlerinin yıkımı için harekete geçti. Karasu Belediyesi ekipleri bu sabaha karşı iş makineleri ve zabıta eşliğinde tatil köyüne geldi.

Saat 04.00’te güvenlik önlemleri altında başlatılan yıkım işlemiyle, kaçak tatil köyünde bulunan 34 ev ve avlu tamamen yıkıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri