Program, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun 21’inci maddesi kapsamında hayata geçirilirken, açılış töreni 16 Temmuz’da Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programa Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş da katıldı.
Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen program, eğitim kurumu yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek, liderlik ve yönetim becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye genelindeki 81 ilde yüz yüze hizmet içi eğitim faaliyeti olarak uygulanıyor.
Programın ilk aşamasında görevde bulunan ve 4 ile 8 ders yılını tamamlayan yöneticiler ile norm kadro fazlası yöneticilere eğitim verilirken, ikinci aşamada ise ilk kez yönetici olarak görevlendirilecek eğitimciler programa dahil edildi.
Sakarya’da 16-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim programına ilk kez yönetici olarak görevlendirilecek 159 kursiyer katılıyor. Katılımcılar; eğitim yönetimi, liderlik, etkili iletişim, eğitim mevzuatı, stratejik planlama, kriz yönetimi, insan kaynakları yönetimi ve eğitim kurumlarının etkin yönetimi gibi birçok konuda kapsamlı eğitim alacak.
Açılış programında konuşan Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, eğitim kurumlarının başarısında güçlü liderlik anlayışı ve nitelikli yöneticiliğin belirleyici bir rol üstlendiğini belirterek, programa katılan kursiyerlere eğitim sürecinde başarılar diledi.