Yürüyerek girdiği özel hastaneden yatalak çıktı

Sakarya’da boyun fıtığı şikayetiyle özel bir hastanede ameliyat edilen fabrika işçisinin, operasyon sonrasında felç kaldığı iddiasıyla başlattığı hukuk mücadelesinde ilk duruşma görüldü.

SAĞLIK - 23-09-2026 16:44

Sakarya’da bir fabrikada çalışan işçi, boyun fıtığı şikayetiyle Serdivan ilçesindeki özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan kontrollerin ardından ameliyat edilen hastanın, operasyon sonrasında iddiaya göre felç kaldığı belirtildi.

Yaşananların ardından tedavi sürecinde malpraktis bulunduğunu öne süren hasta, hukuki süreç başlattı.

İlk duruşma görüldü

Açılan davanın ilk celsesi Sakarya Tüketici Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ve dava dosyasındaki belgelerin ele alınmasının ardından taraf avukatlarının beyan ve talepleri dinlendi.

Tazminat talebi

Davacı tarafın avukatı, müvekkilinin ameliyat sonrasında yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, ihmali bulunduğunu iddia ettiği tarafların tazminat ödemesini talep etti.

Davalı hekimin avukatları ise mahkemeye ikinci bir tanık listesi sunmak istedi. Mahkeme bu talebi reddetti.

Onam belgesi dosyaya sunulacak

Mahkeme, hastanenin sigorta şirketine davanın ihbar edilmesine ve ameliyat öncesinde düzenlenen aydınlatılmış onam belgesinin dosyaya sunulmasına karar verdi.

Dava, eksikliklerin giderilmesi ve yargılamanın devamı için ileri bir tarihe ertelendi.

Günün Diğer Haberleri