YEREL
Giriş Tarihi : 10-11-2023 12:36   Güncelleme : 10-11-2023 12:39

10 Kasım'da CHP'den helva ikramı

Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

10 Kasım'da CHP'den helva ikramı

Sakarya, Demokrasi Meydanı'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yılı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri tarafından bir anma töreni düzenlendi. Tören, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

“DEVRİMCİ”

Etkinlik, çelenk sunumu, 1 dakikalık saygı duruşu ve sirenler eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi ve Sakarya Kadın Kolları İl Başkanı Azize Çeroğlu bir konuşma yaptı. Çeroğlu, Atatürk'ün 20. Yüzyıl'a damgasını vuran bir lider olduğunu, ezilen uluslara ilham kaynağı olduğunu ve yerinin doldurulamayacak bir devrimci ve devlet adamı olduğunu vurguladı. Atatürk'ün Türkiye'yi teokratik bir yapıdan demokratik laik bir cumhuriyete dönüştürdüğünü, saltanatı ve hilafeti kaldırdığını ve kadın-erkek eşitliğini sağladığını belirtti.

“ÖLÜMSÜZ IŞIĞIMIZSINIZ”

Konuşmasında, dönemin İngiltere Başbakanı Lloyd George'un Atatürk hakkında yaptığı değerlendirmeyi aktaran Çeroğlu, Atatürk'ün dehasının dönemin liderleri tarafından da takdir edildiğini ifade etti. Çeroğlu, Atatürk'ün bıraktığı mirası koruma ve aydınlanma yürüyüşünü sürdürme kararlılığını dile getirdi ve "Atam siz memleketin dibe vurmuş karanlığındaki ölümsüz ışığımızsınız" diyerek duygularını ifade etti.

 Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara helva ikramında bulunuldu. CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent’in de katıldığı program etkinlik, Atatürk'ün anısına saygı ve onun değerlerini koruma kararlılığıyla son buldu.

AdminAdmin