GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 12:17

10 kişinin öldüğü kazanın oluş şekli ortaya çıktı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin de yaralandığı zincirleme kazaya ilişkin trafik ekiplerinin hazırladığı ilk rapor tamamlanarak soruşturma dosyasına eklendi. Kaza raporu doğrultusunda 3 sürücü tutuklandı.

10 kişinin öldüğü kazanın oluş şekli ortaya çıktı

Kuzey Marmara Otoyolu'nn Sakarya geçişinde önceki sabah 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 10 kişi hayatını kaybetmiş. 63 kişi de yaralanmıştı.

Türkiye'yi yasa boğan kazaya ilişkin jandarma trafik ekiplerinin hazırladığı ilk rapor tamamlandı.

Rapora göre, facia kazada hayaını kaybeden Hüseyin Kamil Yıldız'ın kullandığı hafif ticari aracın O.K. idaresideki tıra çarpması ile başladı. Bu sırada araçta bulunan bir kişi araçtan indi. Arkadan gelen Abidin Talaşlı da kazayı görüp yardım için yol kenarında durup yardıma geldi. 

Yine kazada hayatını kaybeden Sedat Değirmenci'nin kullandığı kamyonet, ilk kazayı yapan hafif ticari araçtan inen kişi ile yardım için duran tırın şoförü Abidin Talaşlı'ya çarptı. 

Ardından Kayseri'den İstanbul'a giden yolcu otobüsü de kamyonetten inen Değirmenci, Ergin Çınar ve Adem Akyol ile ilk kazadan kurtulan iki kişiye çarptı. 

Bu sırada Giresun'daki cenazeden dönenleri taşıyan Esenyurt Belediyesi'ne ait otobüsün sürücüsü kazayı fark ederek durdu. Duran otobüse Ankara İstanbul seferini yapan başka bir otobüs arkadan çarptı. 

Kazada her iki otobüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. 
Kazanın ardından gözaltına alınan 7 sürücüden E.A., H.A. ve M.D. savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden H.Ö., S.S. ve O.K. ise kaza raporu doğrultusunda tutuklandı.  F.Ç. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. 

AdminAdmin