YEREL
Giriş Tarihi : 17-10-2023 14:10

10 TL Ekmek + 7.5 bin Emekli Maaşı = 1 Milletvekili

Bir ekran klasiği olan Gazeteciler Soruyor’da ekmeğe yapılan zam gündeme damgasını vurdu. Modaratörlüğünü Hakan Turhan’ın yaptığı ve gazeteciler Safa Polat, Raif Ugan ve Hüseyin Cumalı’nın katıldığı canlı yayın 210 gram ekmeğin gramı 280 grama çıkartılarak fiyatının da 10 TL’ye çıkması ele alındı. Fırıncıların bozuk para sıkıntısı nedeniyle bu uygulamaya geçtiğini belirten Hakan Turhan’ın sözlerine gazeteciler tepkisini dile getirdi. 

10 TL Ekmek + 7.5 bin Emekli Maaşı = 1 Milletvekili

 

Geçtiğimiz günlerde aldığı paranın kendisine yetmediğini belirten AK Parti Sakarya Milletvekili ve Fiskobirlik Başkanı Lütfi Bayraktar’a tepki gösteren gazeteci Hüseyin Cumalı, “Emekli 7 bin 55 TL, asgari ücretli ise 11 bin 402 lira aldığı ülkemizde ekmek 10 TL oldu. Bu insanlar nasıl geçinecek! Hal böyle iken milletvekilliği, genel başkanlık, emekli maaşıyla birlikte eline ayda 150 bin TL geçen Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar geçinemiyormuş! Ayda 150 bin TL’den ayrı fındık parası da milletvekili geçinemiyorsa bir ekmeğin 10 bin liraya alan emekli nasıl geçinsin” dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Fiskobirlik Başkanı Lütfi Bayraktar’ı destekleyen Raif Ugan ile sert tartışmalara giren Hüseyin Cumalı, diğer gazeteci Safa Polat’ın, “Bende kral çıplak diyorum ve milletvekillerinin özlük hakları yeter mi yetmez mi! bunu tartışmaya açıyorum” sözleri üzerine Hüseyin Cumalı c anlı yayında kahretti. Ülkede insanların ekmek yediğini anımsatan Cumalı, “1 ekmek 10 liraya alındığı bir ülkede milletvekillerinin özlük hakları ile maaşlarını konuşmakta ar ederim. Ayrıca millet ekmek ve su içiyor. Başka ne yiyip içiyor! Allah’tan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce içmesuyundan TÜFE’yi kaldırarak indirim yaptı. Allah Başkan Ekrem Yüce’den SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan ve ekibinden razı olsun” dedi.

AdminAdmin