YEREL
Giriş Tarihi : 11-09-2023 22:02

112 ekibi provoke etti! Gazetecilere çirkin saldırı

Adapazarı Şirinevler Mahallesi’nde 112 Acil Servis Ambulans ekibinin görüntü alan gazetecilere “Çekim yapamazsınız. Müdürümüz Necip beyin kesin talimatı var” demesi üzerine basın mensupları, “Biz, sizi değil genel çekim yapıyoruz. Ayrıca kamu açık alanda biz görevimizi yapabiliriz” demesi üzerine gerginlik çıktı.

112 ekibi provoke etti! Gazetecilere çirkin saldırı

Sabah Gazetesi Sakarya Muhabiri Hüseyin Cumalı, Show TV Sakarya Muhabiri Nurettin Eryılmaz ve Yeni Haber Gazetesi Muhabiri Fuat Koçer, 112 Acil Sağlık Ambulansı’nın bir vakaya müdahale ettiğini görünce olay yerine geldi. Olay yerinde ne olduğunu anlamaya çalışan gazetecilere 112 Acil Sağlık Ambulansı’ndaki kadın personel, “Çekim yapamazsınız. Bizi ve ambulansı çekemezsiniz. Müdürümüz Necip beyin kesin talimatı var” dedi. Bunun üzerine gazeteciler kamuya açık alanda çekim yaptıklarını, ambulans içine müdahale etmediklerini söyleyince yine 112 Acil servis Ambulansındaki görevli erkek personel, “Bende sizi çekeceğim” diyerek cep telefonuyla gazetecilerin görüntüsünü almaya başladı.

Bunun üzerine Sabah Gazetesi Muhabiri Hüseyin Cumalı, “İsterseniz polis çağıralım” dedi. İşte o sırada sivil kıyafetli bir kişi “Çekim yapmayın. Bende sağlıkçıyım” diyerek gazetecilerin üzerine yürüdü. Gazetecilerin, “Biz görevimizi yapıyoruz” dediği anda bir anda saldırmaya başlayan şahıs ‘Sizi öldürürüm’ diyerek tehditlerde bulundu. Ancak 112 Acil servis Ambulans ekibinin gazetecilere önce bağırması ve sonrasında saldırmasıyla birlikte olay yerindeki kahvehaneden çıkanlar önce araya girdi. Ancak tansiyonun her geçen dakika büyüdüğü olayda bazı vatandaşlarında gazetecilere “Çekmeyin, basın gidin. Laftan anlayın” demesiyle arbede çıktı.

Sağduyulu bazı vatandaşların araya girmesiyle birlikte gazeteciler kendilerini güçlükle aracın içine atabildi. Kendisini sağlıkçı olarak tanıtan şahsın saldırmaya ve küfür etmeye devam ettiği o anlarda gazeteciler güçlükle olay yerinden ayrıldı.

AdminAdmin