GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 14:37

12 Yıl Aradan Sonra İlk Ziyaret: Başkan Erdoğan, Mısır'a Gitti!

Erdoğan, 12 Yıl Sonra Mısır'a Resmi Ziyarette: İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bölgesel meseleler görüşülecek.

12 Yıl Aradan Sonra İlk Ziyaret: Başkan Erdoğan, Mısır'a Gitti!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden özel uçakla Mısır'a resmi ziyarette bulunmak üzere hareket etti. Dubai Uluslararası Havalimanı'nda, BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tuk el-Mari, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan ve diğer yetkililer tarafından uğurlanan Erdoğan'ın Mısır ziyareti, 12 yıl aradan sonra gerçekleşiyor.

Başkan Erdoğan'ın Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es-Sisi ile yapacağı görüşme, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini öncelikli olarak ele alacak. İki ülke arasındaki üst düzey iş birliği mekanizmalarının canlandırılması ve ticaret, savunma, enerji, turizm gibi farklı alanlardaki iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi bekleniyor.

İsrail'in Filistin'e saldırıları ve kalıcı ateşkes çabaları ele alınacak

Görüşmede, son dönemde artan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bölgedeki gerginliklerin ele alınması da öncelikli konular arasında yer alıyor. Türkiye ve Mısır, İsrail'in saldırılarının sona erdirilmesi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için diplomatik çabalarını sürdürüyor.

Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına son verilmesi için atılacak adımlar ve Filistin'e yönelik insani yardım çabalarının değerlendirilmesi bekleniyor. Türkiye, 7 Ekim'den bu yana Mısır üzerinden Gazze'ye insani yardımlarını ulaştırıyor ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çabalıyor.

Başkan Erdoğan'ın Mısır ziyareti, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor ve bölgesel barış ve istikrarın sağlanması için önemli bir adım olarak görülüyor.

EditörEditör