Elperek Mahallesi’nde bulunan ortaokulda 3 Şubat tarihinde meydana gelen olayda, 4. kattan düşen Irmak Cüce ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, 15 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti.
Olayın ardından Irmak’ın ailesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yaşananların “basit bir kaza olmadığını” savundu. Aile, olayın ihmal, liyakatsizlik ve çelişkili uygulamalar sonucu meydana geldiğini iddia etti.
Açıklamada, Irmak’ın olaydan bir gün önce okulda zorbalığa maruz kaldığı öne sürülerek şu ifadelere yer verildi:
“13 yaşındaki evladımız, 3 Şubat’ta eğitim yuvası sandığımız okulda, idarenin ağır ihmalleri sonucu 4. kattan düşerek vefat etti. Bu bir kaza değil; ihmal, liyakatsizlik ve örtbas zincirinin sonucudur.”
Aile ayrıca, rehber öğretmenin olay günü Irmak’ın yanına daha önce sorun yaşadığı öğrenciyi çağırması için kendisini gönderdiğini ve iki öğrencinin koridorda yalnız bırakıldığını iddia etti.
Yapılan açıklamada, “Irmak’ın çantası neden saklandı?” sorusu da gündeme getirilirken, okulda güvenlik eksikliği bulunduğu ileri sürüldü.
Aile, olayla ilgili adalet mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.




























