Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Temel Sanat Eğitimi dersi içerisinde üretilmiş ve Dr. Öğretim Üyesi Gülseren Budumlu İldeş’in koordinatörlüğünde düzenlenen Temel Sanat Eğitimi Sergisi fakültenin Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Serginin açılışına Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Onur Karaalioğlu, öğretim üyeleri ve görevlileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
ÜÇ YILLIK EMEK
Koordinatörü Dr. Öğrt. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş, sergi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sergideki eserler, Resim Bölümü’nün Temel Sanat Eğitimi dersinin son üç yılında yapılan işlerinden oluşmakta. Pandemi sonrası ve meydana gelen deprem nedeniyle 2. Dönem uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle Temel Sanat Eğitimi’nin işleri sergilenememişti. Bu dönem sergimizi açabildik ve burada son 3 yılın güzel işlerini izleyicilerle buluşturmak istedik” dedi.
“ÇABAMIZ, KENDİ EMEKLERİNİ VE MESLEKLERİNİ BULMALARINI SAĞLAMAK”
Temel Sanat Eğitimi dersinde hangi konular üzerinde durulduğuna değinen İldeş, “Sanatın temel öğelerini içeren bir derstir. Nokta ile başlayıp çizgi ile devam ediyoruz. IşıkGölge, form ve renk çalışmalarına da ikinci dönem başlıyoruz. Her dersimiz, farklı bir malzemeyle konu ve tema içermekte ve sanatın temelini oluşturacak öğelerden oluşmaktadır. Bizim çabamız; öğrenciye çok farklı teknikleri göstererek onların farklı alanlarda da kendi emeklerini ve mesleklerini bulmalarını sağlamak üzerinedir. Tüm bunlar çerçevesinde bir plan proje ve program içerisinde çalışmalarımı sürdürmekteyiz” dedi.
BELGELER VERİLDİ
Açılış ve serginin gezilmesinin ardından Dekan Prof. Dr.Tahsin Turğay, genel başkan Halil İbrahim Balcı, Dr. Öğrt. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş öğrencilere teşekkür ve katılım belgelerini takdim ettiler. Açılış sonrası toplu hatıra fotoğraf çekimi yapıldı.




























