GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-06-2023 18:56   Güncelleme : 16-06-2023 18:56

6 yaşında imam nikahıyla evlendirilen çocuğun istismar davasında yeni gelişme

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, H.K.G.'nin 2012 yılında istismara uğradığı olayda, yaşının tespiti için alınan sahte rapor skandalında 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden M.E.M tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

6 yaşında imam nikahıyla evlendirilen çocuğun istismar davasında yeni gelişme

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında imam nikahıyla 'kızı H.K.G.'yi müridi Kadir İstekli ile evlendirdiği' dava devam ediyor. Son görülen davada Kadir İstekli cinsel istismarı reddetmiş ve savunmasında psikologların H.K.G'yi kandırdıklarını söylemişti. Dava ertelenirken soruşturmaya dair yeni bir gelişme yaşandı.

14 YAŞINDAYKEN 21 YAŞINDA GÖSTERİLMİŞTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, H.K.G.'nin 2012 yılında 14 yaşındayken gittiği doktor muayenesinde, istismara uğradığı ortaya çıkmış ve olayın savcılığa yansıması üzerine, H.K.G.'nin yaşının tespit edilmesi için kemik yaşı raporu alınmıştı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda H.K.G.'nin yaşı 21 olarak tespit edilmiş ve takipsizlik kararı verilmişti.

SAHTE RAPORA İLİŞKİN 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 yıl sonra başlatılan 'sahte rapor' alınmasına ilişkin soruşturma 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden M.E.M tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

AdminAdmin