YEREL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 10:18

A Milli Hentbol Takımı Sakarya'da sahaya çıkacak

2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Tur karşılaşması Türkiye ile İtalya arasında 1 Kasım Çarşamba günü Sakarya'da oynanacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, tüm hemşerileri A Milli Hentbol Takımı'nın yanında olmaya davet etti. Bu özel karşılaşma, 19.00'da başlayacak ve TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. A Milli Hentbol Takımı'nın hazırlıkları 30 Ekim Pazartesi günü Sakarya'da devam edecek.

A Milli Hentbol Takımı Sakarya'da sahaya çıkacak

Türkiye ile İtalya arasında Sakarya'da oynanacak 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Tur karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Ekrem Yüce, "A mili heyecan şehrimizde yaşanacak. 1 Kasım Çarşamba günü oynanacak zorlu karşılaşmada ay-yıldızlı bayraklarımızla takımımızın yanında olacağız. Tüm hemşerilerimizi A Milli Hentbol Takımımızın yanında olmaya davet ediyorum" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye ile İtalya arasında Sakarya'da oynanacak 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Tur karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısına katıldı.

AKOM'da gerçekleştirilen buluşmada Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç, sporcular ve çok sayıda davetli yer aldı.

Zorlu mücadele 1 Kasım Çarşamba günü Sakarya'da

1 Kasım Çarşamba günü Serdivan Spor Salonu'nda oynanacak Türkiye-İtalya karşılaşması saat 19.00'da başlayacak. TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı olarak ekranlara taşınacak milli mücadele, Sakarya'da ay-yıldızlı heyecana sahne olacak.

A Milli Hentbol Takımı 30 Ekim Pazartesi günü hazırlıklarına Sakarya'da devam edecek. Gönüllerin Türk Milli Takımla atacağını belirten Başkan Yüce, Büyükşehir Hentbol Takımının 6 sporcusunun da A Milli formayla mücadele edeceğini ifade ederek, tüm sporcu ve teknik ekibe başarı dileklerini iletti.

Sporu ve sporcuyu destekleyen bir anlayışla hareket ediyoruz

Program konuşan Başkan Yüce, Sakarya'nın sahip olduğu potansiyelin farkında olduklarını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimiz için 4,5 yıldır canla başla çalışıyoruz. Şehir olarak ulaşımda, tarımda, kültürde ve tabii sporda birçok gelişme kat ediyoruz. Spor, günlük hayatımızın içinde her zaman yer alması gereken önemli bir etkinlik. Biz de sporu ve sporcuyu destekleyen çalışmalara özen gösteriyoruz.

32 farklı branşta, 5 bini aşkın gurur kaynağımız olan sporcumuz bulunuyor. Bu vesile ile Sakarya'mızı gururla temsil eden bütün sporcularımızı, ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum. Hentbol takımımıza burada bir parantez açmak istiyorum. Şehrimizde ilk defa oynanan Avrupa kupası maçında gösterdikleri mücadeleden dolayı tüm sporcularımızı tebrik ediyor, destekleyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Şampiyonanın birinci tur eleme maçına ev sahipliği yapacak

Konuşmasında şampiyonanın takvimine dair bilgi veren Başkan Yüce, "Sakarya olarak spor alanında gerek ulusal gerekse uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yaptık. Bugün bir müsabakasına ev sahipliği yapacağımız 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonasını ve şehrimizde oynanacak maçı tanıtmak ve detaylarını sizlerle paylaşmak için bir aradayız. 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası 8-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Hırvatistan,

Danimarka ve Norveç'in ortaklığıyla düzenlenecek. Bu şampiyona maçlarından önce 2 turdan oluşan eleme maçları olacak. A Milli Hentbol takımımızın İtalya ile oynayacağı Avrupa Elemeleri 1. Tur mücadelesine ev sahipliği yapacağız. 1 Kasım'da şehrimizde oynanacak Türkiye-İtalya karşılaşmasında gönlümüz Türkiye'mizden yana olacak. Şimdiden sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Milli takımımız ilk mücadeleden galip ayrılacaktır

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Sakarya uzun zamandır büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bugünde bunlardan biri olacak Türkiye ile İtalya Hentbol Dünya Şampiyonası elemelerinin tanıtımı için buradayız. Milli maçın Sakarya'da oynama kararı aldıkları için teşekkür ediyorum. Tüm sporseverleri Çarşamba günü milli heyecanı yaşamak için Serdivan Spor Salonu'na davet ediyorum. İnşallah Sakarya tribünü dolduracak ve A Milli Takımımız seyircimizin de desteği ile ilk mücadeleden galip ayrılacaktır" dedi.

Sakarya'yı milli takımımızı desteklemeye davet ediyorum

Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, "Bu anlamlı ve önemli maç için bir aradayız. Çok güçlü bir takım olan İtalya karşısında dünya şampiyonasına katılmak için eleme maçları oynayacağız. Sakarya'nın hentbolda farklı bir yeri var. Geçtiğimiz yıl Süper Lig'de final oynayan takımı vardı. Bu yılda iddalı bir takım kurdular. Aynı zamana milli takıma 6 sporcu vererek en çok sporcu yollayan takım konumunda. Sakarya bisikletten sonra hentbol şehri de olabilecek yapıya sahip. Tüm Sakaryalı sporseverleri A Milli Takımımızı desteklemeye davet ediyorum. İnşallah güzel bir atmosferde güzel bir galibiyet alacağımız bir milli heyecan yaşarız" dedi.

AdminAdmin